maandag 1 juli 2019

Venezuela beschuldigd van foltering van en moord op Marine-officier

(Bron: Twitter)
Lima Groep veroordeelt moord op Acosta en willekeurige arrestaties en foltering door regime-Maduro


Verschillende landen hebben de Venezolaanse regering van president Nicolas Maduro ervan beschuldigd een Marine-officier te hebben gefolterd en vermoord. Commandant Rafael Acosta werd op 21 juni aangehouden door gewapende mannen en verscheen een week later voor de rechter. Hij vertoonde toen duidelijke tekenen van foltering, stelt de Lima Groep van Latijns-Amerikaanse landen zondag 30 juni 2019 in een statement. Zaterdag is de man omgekomen in een ziekenhuis.


De landen veroordeelden de moord op Acosta, net zoals de willekeurige arrestaties en foltering door het regime van Maduro.
De Lima Groep bestaat uit veertien landen – waaronder Brazilië, Argentinië en Canada – die oppositieleider Juan Quaido erkennen als interim-president van Venezuela. Ook de administratie van Quaido is lid van de groep.


Volgens de Venezolaanse minister van Informatie, Jorge Rodriguez, heeft Maduro de openbare aanklager opgeroepen om een onderzoek te voeren naar de 'betreurenswaardige' dood. Dat liet hij in een mededeling weten, die gepubliceerd is op Twitter. Acosta werd onder meer veroordeeld voor terrorisme.



(Suriname Mirror/BBC News/venezuelanalysis.com/Belga/Twitter/El-Nacional/La Vanguardia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten