maandag 1 juli 2019

Directeur en manager verzendbedrijf in Paramaribo aangehouden verdacht van drugssmokkel

Mannen verdacht van misbruik identiteitsbewijzen van niets vermoedende postverzenders


Rechercheurs van de Narcotica Brigade hebben de 43-jarige S.R. en de 36-jarige N.G. van een verzendbedrijf in Paramaribo aangehouden en in verzekering gesteld. De mannen worden verdacht van  onder andere overtreding van de Wet Verdovende Middelen. G. is directeur van het bedrijf en R. is de manager, zo meldt het Korps Politie Suriname vandaag, maandag 1 juli 2019. 

Onlangs werd S.J. door de Narcotica Brigade aangehouden, nadat in een postpakket op haar naam een hoeveelheid cocaïne was aangetroffen. De vrouw ontkende dat zij ooit drugs vanuit Suriname naar het buitenland had gepost. Zij heeft enkele jaren geleden voor het laatst een doos ter verzending aangeboden bij een verzendbedrijf in Paramaribo, waarbij zij onder andere een kopie van haar identiteitsbewijs moest afstaan aan een medewerker van dat bedrijf.

In het belang van het onderzoek werd de vrouw na overleg met het Openbaar Ministerie door de Narcotica Brigade in verzekering gesteld. De Narcotica Brigade stelde een onderzoek in bij het verzendbedrijf en stuitte daarbij op een aantal kopieën van verzendformulieren en identiteitsbewijzen van postverzenders. Een kopie van J.’s verzendformulier en identiteitskaart werd ook aangetroffen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de manager van het bedrijf en de directeur vermoedelijk er een gewoonte van maakten om postpakketten met drugs naar het buitenland te verzenden op naam van personen die via hun bedrijf pakketten naar het buitenland lieten verzenden. J. is daarvan slachtoffer geworden.

S.R. en N.G. werden respectievelijk op maandag 24 juni en woensdag 26 juni aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de twee in verband met het onderzoek in verzekering gesteld. J. is inmiddels in vrijheid gesteld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten