maandag 1 juli 2019

NH-minister Akiemboto: 'Optimaliseren en moderniseren GMD geniet prioriteit'

'Geologisch Mijnbouwkundige Dienst wordt getransformeerd tot een mijnbouwinstituut'


'Het optimaliseren en moderniseren van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) geniet prioriteit. De dienst zal daarom getransformeerd worden tot een mijnbouwinstituut', aldus minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen tijdens een werkbezoek aan de GMD, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 1 juli 2019, op gezag van een persbericht van het ministerie.

Hij merkte op, dat Surinames toetreding tot EITI (Extractive Industries Transparency Initiative) vereist dat een transparant beleid gevoerd moet worden binnen de mijnbouwsector. Het beleid van de GMD zal ook daarop toegespitst worden. De GMD heeft in de afgelopen jaren een belangrijke rol vervuld in het verzamelen, beheren en publiceren van data.

Akiemboto heeft zich onder meer tot doel gesteld om het imago van de GMD en het personeel te tillen naar een hoger niveau.

Tot de beleidsmaatregelen behoren het herpositioneren van de GMD op de juiste plaats binnen de organisatiestructuur van het ministerie en het ondersteunen van de dienst door externe deskundigen die bekend en betrokken zijn bij de sector. Er zal ook een commissie worden ingesteld om serieuze klachten vanuit de samenleving te behandelen.

Tijdens het werkbezoek werd het personeel in de gelegenheid gesteld de problemen waarmee ze geconfronteerd worden onder de aandacht van de bewindsman te brengen. Aangekaart werden onder meer problemen die voortvloeien uit het Fiso. (Functie Informatiesysteem Overheid). De groeimogelijkheden bij de dienst zijn beperkt met als gevolg dat personeelsleden die bevorderingen moeten die niet krijgen waardoor deskundig kader wegtrekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten