maandag 1 juli 2019

Oud minister-president van Curaçao Gerrit Schotte in hongerstaking

Hongerstaking uit protest tegen maatregelen afgekondigd door gevangenisdirectie

Schotte zit gevangenisstraf uit van drie jaar voor onder meer aannemen steekpenningen en valsheid in geschrifte.


Oud minister-president van Curaçao Gerrit Schotte is in hongerstaking gegaan. Volgens de Curaçaose ochtendkrant Extra van vandaag, maandag 1 juli 2019, doet Schotte dat uit protest tegen de maatregelen die zijn afgekondigd door de directie van het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). Gevangenen mogen vanaf 1 juli nog maximaal drie uur per dag luchten. Dat was voorheen veel langer. 

De maatregel is afgekondigd vanwege het vele geweld in de gevangenis. Ook is er een aanhoudend probleem met het aanleveren van drugs in de gevangenis, onder meer via drones.

Schotte - tussen 2010 en 2012 minister-president van Curaçao - zit sinds eind vorig jaar een gevangenisstraf uit van drie jaar voor onder meer het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte. Schotte heeft altijd beweerd onschuldig te zijn. Alles wat hij deed, vond hij zelf, was het ophalen van geld en donaties voor zijn partij, MFK. Volgens Schotte verlangde niemand enige tegenprestatie. Het Gerechtshof van Curaçao dacht daar echter anders over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten