zaterdag 20 juli 2019

Suriname krijgt jaarlijkse Dag der Migranten....op eerste zondag van september

(Bron foto: NII)
'Herdenkingen, nu nog verspreid over het hele jaar, moeten worden gecentraliseerd'


Henk Herrenberg, voorzitter van de Jubileumcommissie, maakte tijdens een bijeenkomst donderdag in het perscentrum bekend, dat de eerste zondag van september wordt uitgeroepen tot de Dag der Migranten. Hij zei, dat dit initiatief is voortgesproten uit een opmerking van de president dat herdenkingen, thans verspreid over het hele jaar, moeten worden gecentraliseerd. 

De commissie kijkt verheugd uit naar de eerste viering die voor dit jaar valt op zondag 1 september. De 'Dag der Migranten' zal een jaarlijks terugkerend karakter hebben, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII, vrijdag 19 juli 2019.

De Jubileumcommissie deed dit voorstel eerder en kreeg onlangs goedkeuring van de overheid.  Volgens commissievoorzitter Herrenberg moet worden getracht om de verschillende groepen dichterbij elkaar te brengen, om te komen tot nationale eenheid en natievorming. De president vond het daarom goed om te komen met één speciale dag.

'Het gaat bij deze niet om een extra vrije dag, vanwege het feit dat er is gekozen voor een zondag, waarbij alle groepen tot uiting brengen wat ze vertegenwoordigen. Elke samenleving heeft een meest bewuste groep die zaken moet trekken, want een volk leidt zichzelf niet, een volk wordt geleid', aldus Herrenberg.

De regering heeft de beslissing reeds genomen, de verschillende groepen zijn ondertussen geïnformeerd en wat nu rest, is invulling geven aan die gekozen dag. Op deze speciale dag zullen alle groepen aangeven wat zij in huis hebben om ten toon te stellen. De locatie en een overzicht van een uitgebreid activiteitenprogramma worden nader bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten