zaterdag 20 juli 2019

Minister Elias informeert bewoners Drietabbetje over komst aantal Cubaanse artsen

Drietabbetje krijgt ook een dependance van het ministerie van SoZaVo

(Bron foto: NII)

Vijfentwintig van de vijftig Cubaanse artsen die naar Suriname komen zullen gaan werken in het binnenland. In verband hiermee bracht een delegatie onder leiding van minister Antoine Elias van Volksgezondheid donderdag een beleefdheidsbezoek aan de bewoners van het dorp Drietabbetje. Dit deed hij samen met minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) en onder andere uit de NDP-Assembleeleden Aida Nading en Silvana Alfonsoewa, de directeur van de Medische Zending Herman Ajenti, districtscommissaris August Bado en Edwin Noordzee, coördinator Cubaanse Missie op het ministerie van Volksgezondheid, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut  (NII) vrijdag 19 juli 2019.


De bedoeling van het bezoek was om granman Da Bono Velanti en de dorpsgemeenschap op de hoogte te stellen van de komst van artsen die te werk gesteld zullen worden in het gebied.

Minister Elias zei tijdens zijn toespraak, dat de regering het belangrijk vindt alle Surinamers van goede medische zorg te voorzien en zet zich daarom volledig in om ook het binnenland daarin te voorzien.

Misiekaba kondigde hij aan dat Drietabbetje een dependance krijgt van het ministerie van Sociale Zaken, waardoor zaken sneller afgehandeld kunnen worden.

De vergadering van de granmans drukte de delegatie op het hart dat zij dezelfde voorzieningen wensen als in Paramaribo, omdat het afreizen naar de stad financieel een zware druk op hen legt. Beide ministers hebben toegezegd zich hiervoor te zullen inzetten en de pijnpunten die hun ministerie niet raken door te geven aan hun collega-ministers.

Granman Velanti stelde het bezoek van de delegatie op prijs. Hij is van mening, dat communicatie het beste middel is op deze aardbodem. Ter afsluiting kregen de vrouwen van het dorp twee naaimachines en pangistoffen overhandigd. Hiermee wil de regeringsdelegatie de vrouwen stimuleren te geraken uit de achterstandssituatie door in hun eigen behoefte voorzien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten