zaterdag 20 juli 2019

Gouverneur George-Wout op Curaçao zet geen handtekening onder landsbesluit financiering bouw nieuwe ziekenhuis

Zorgen kabinet over extra financiering van 200 miljoen gulden en voortgang project


De Curaçaose regering wil dat HNO Vastgoed & Beheer nv een eerdere financiering voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis overneemt. De lening werd destijds afgesloten met Nederland. Maar, gouverneur Lucille George-Wout heeft geweigerd haar handtekening te zetten onder het landsbesluit waarin dat moest worden vastgelegd, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 20 juli 2019.

Het landsbesluit komt voort uit het hoofdlijnenakkoord voor Curaçao Medical Center (CMC). Daarin wordt bepaald, dat HNO Vastgoed & Beheer een groot deel van de eerste lening van 422 miljoen gulden van Nederland aan het Land betaalt. Dat blijkt uit een nadere toelichting van minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) nadat de regering gisteren via een persbericht bekend had gemaakt dat de Rijksministerraad nu moet beslissen of het landsbesluit al dan niet vernietigd moet worden.

Het kabinet lijkt zich zorgen te maken over de onlangs afgesloten extra financiering van 200 miljoen gulden en de voortgang van het project en wijst erop ‘dat dubbele kosten moeten worden vermeden’.

Deze kosten vloeien voort uit enerzijds het in stand moeten blijven houden van het huidige ziekenhuis (Sehos) en anderzijds het tegelijkertijd onderhouden van een ziekenhuis dat nog niet operationeel is (CMC), waardoor allerlei extra kosten en claims ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten