zaterdag 6 juli 2019

President Bouterse: 'Suriname staat ervoor open om samenwerking met de VS te versterken'

(Bron foto's: NII)
Bouterse brengt felicitaties over aan regering en bevolking VS in verband met viering 243e Onafhankelijkheidsdag


President Desi Bouterse heeft zijn felicitaties overgebracht aan de regering en de bevolking van de VS in verband met de viering van de 243e Onafhankelijkheidsdag van de VS afgelopen donderdag. Bouterse heeft tijdens zijn toespraak op de residentie van de Amerikaanse ambassadrice Karen Lynn-Williams het een waar genoegen genoemd om deze herdenkingsdag te mogen vieren, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) vrijdag 5 juli 2019.

Hij gaf aan, dat Suriname ervoor openstaat om de samenwerking met de VS te versterken. 'Op basis van de vele voordelen die Suriname biedt voor de regio en de wereld, hebben de betrekkingen tussen Suriname en de VS dan ook veel potentieel om op veel gebieden een sterker strategisch partnerschap tot stand te brengen. In onze wereld waar de zoektocht naar meer middelen, zoals hernieuwbare energie, water en gezonde ecosystemen hoog op de agenda staat, mag het enorme potentieel van Suriname niet worden onderschat', aldus president Bouterse.

'De betrokkenheid van de particuliere sector van de VS in de winningssector is de afgelopen decennia al een productieve geweest. Suriname heeft vele multinationals verwelkomd in de goudwinning en offshore olie-exploratieactiviteiten. Op dit moment is de VS de grootste belegger in de extractieve sector in Suriname.'

'Het is mijn verwachting dat de recente ontwikkelingen in het Guyana-bekken met betrekking tot de immense bevestigde en geprojecteerde reserves van koolwaterstoffen een belangrijke spelwissel zullen vormen in de geostrategische betrekkingen tussen landen in Noord- en Zuid-Amerika”' aldus de president.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten