zaterdag 6 juli 2019

Assembleevoorzitster Geerlings-Simons: 'Inzake fractiepositie Waidoe heb ik niet incorrect gehandeld'

'Ik heb op basis van het Ordereglement gehandeld'

Waidoe voert namens fractie Pertjajah Luhur het woord, maar maakt deel uit van NDP-fractie


Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons vindt niet dat zij incorrect heeft gehandeld door niet op te treden tegen William Waidoe die namens de fractie van Pertjajah Luhur (PL) het woord voerde dinsdag. Geerlings-Simons zei gisteren, dat zij op basis van het Ordereglement heeft gehandeld. Zij las de brief voor waarin niet expliciet is opgenomen, dat Waidoe geen deel meer uitmaakt van de PL-fractie. Dit schrijft Starnieuws vandaag, zaterdag 6 juli 2019.

Assembleelid Ingrid Karta-Bink (PL) heeft eerder gezegd, dat de Assembleevoorzitster de kluts totaal kwijt is. Zij heeft toegestaan, dat Waidoe namens de PL-fractie heeft gesproken in het parlement. Waidoe maakt echter deel uit van de NDP-fractie.

Geerlings-Simons verklaarde gisteren, dat de indruk wordt gewekt dat zij niet begrijpt wat ze doet. Zij legde uit, dat bij de samenstelling van De Nationale Assemblee de fracties worden gevormd. Binnen PL was er vanaf het begin onenigheid. Indien de samenstelling van de fractie verandert, dan moet op basis van het Ordereglement dit doorgegeven worden aan de voorzitter.



In de brief van de PL staat alleen wie de fractieleider is en wie waarneemt. Verder is aangegeven, dat alleen Paul Somohardjo en Karta-Bink namens de fractie in commissies zitting hebben. Deze zaken zijn intussen ook doorgevoerd. In de brief is niet meegedeeld dat Waidoe geen deel uitmaakt van de fractie.

Geerlings-Simons deelde mee, dat zolang de PL-fractie niet duidelijk maakt dat Waidoe geen deel uitmaakt van de fractie, zij niet anders kan handelen. Zij zegt volgens de regels te werken.

De Assembleevoorzitster vond het nodig voorlichting te geven aan de gemeenschap tijdens agendapunt mededelingen. De vergadering vond geen voortgang, omdat er niet genoeg leden waren om rechtsgeldig te kunnen vergaderen. Op de agenda stond behandeling van de Wet op de Rekenkamer van Suriname. PL komt nog met een antwoord op de mededeling van Simons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten