zaterdag 6 juli 2019

Ajax-aanwinst Quincy Promes haalt uit naar Johan Derksen: ‘Grootste clown in de voetbalwereld’

'Die jongen heeft het eigenlijk nog nergens waargemaakt, geen speler die Ajax beter maakt'


De bekende voetbal Johan Derksen, voormalig voetballer, die na zijn actieve spelerscarrière naam maakt als sportjournalist en voetbalanalist,  uitte dit weekeinde forse kritiek op Quincy Promes en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Promes. 

De zomeraanwinst van Ajax heeft zaterdagmiddag 6 juli 2019 via Instagram gereageerd op Derksen en steekt onder meer de draak met diens carrière als voetballer en het ongeluk dat de voetbalanalist eerder dit jaar overkwam. Ajax telde eerder deze transferperiode maximaal 17,2 miljoen euro neer om Promes over te nemen van het Spaanse Sevilla.


'Daar heb ik geen vertrouwen in', reageerde Derksen dit weekeinde tegenover Veronica Inside op die transfer. 'Die jongen heeft het eigenlijk nog nergens waargemaakt, in het Nederlands elftal ook nooit. Hij stond in Spanje niet in de basis. In Rusland schoot hij er nog weleens een in, al zagen we daar zelden beelden van. Maar, ik vind Promes geen speler die Ajax beter maakt.' 

De inhoudelijke kritiek van Derksen is kennelijk volledig verkeerd gevallen bij Promes, die zaterdagmiddag via Instagram hard uithaalt naar de zeventigjarige analist.

Promes, 27 jaar, plaatste een drietal Instagram Stories, waarin hij uithaalt naar Derksen. 'Johan diksnor Derksen is de grootste clown in de voetbalwereld', schreef de aanvaller van Ajax in zijn eerste Instagram Story.


De uitlatingen van Derksen zaten hoog bij Promes, want de international van het Nederlands elftal besloot voor zijn tweede Instagram Story het internet te raadplegen. Promes deelde een printscreen van de Wikipedia-pagina van Derksen en had overduidelijk lol om diens vroegere spelersloopbaan. Derksen diende als verdediger SC Cambuur, BV Veendam, Haarlem, SV Meppen en MVV Maastricht.

Daarmee was Promes echter nog niet klaar. In zijn derde en laatste Instagram Story deelde hij een foto van een zichtbaar gehavende Derksen, begeleid met de tekst: ‘Ik wens jou wel het beste, meneer Derksen'. Derksen liep in april een zware hersenschudding en lichamelijk letsel op, nadat hij in zjin huis van een trap was gevallen.

Overigens heeft Promes alle Instagram Stories inmiddels verwijderd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten