donderdag 11 juli 2019

Gezochte Haagse huisjesmelker Harry Oemrawsingh opgepakt in Suriname - Man was al sinds 2015 in Suriname

Groot geldbedrag in euro’s bij Oemrawsingh aangetroffen en in beslag genomen

De 65-jarige man moet nog bijna acht jaar gevangenisstraf uitzitten



De gezochte huisjesmelker Harry Oemrawsingh is een dag nadat hij op de nationale opsporingslijst kwam, opgepakt in Suriname, zo meldt de Nederlandse politie vandaag, donderdag 11 juli 2019. Oemrawsingh verbleef in een hotel in de wijk Morgenstond. Morgenstond ligt noordoostelijk van het centrum van Paramaribo aan de Surinamerivier, een wijk met veel dure huizen en onder meer de ambassade van de Verenigde Staten.



De 65-jarige Oemrawsingh moet nog bijna acht jaar achter de tralies, maar was sinds zijn veroordeling in 2015 op de vlucht. Hij wordt ervan verdacht honderden slachtoffers te hebben gemaakt in de Haagse huizenhandel en daar miljoenen euro’s aan te hebben verdiend. En daar zou hij nog steeds mee bezig zijn.

De oplichter stond daarom met voor- en achternaam én foto op de nationale opsporingslijst.

Dankzij een goede samenwerking tussen de politie in Nederland, FASTNL en de Surinaamse politie kon Harry O. gisteren aangehouden worden in Suriname. De uitleveringsprocedure wordt zo snel mogelijk opgestart en daarna wordt bekend wanneer Oemrawsingh  naar Nederland komt.

De Surinaamse politie bericht, dat uit onderzoek is komen vast te staan dat deze verdachte in 2015 in Suriname is aangekomen. Er is een groot geldbedrag in euro’s bij Oemrawsingh aangetroffen en in beslag genomen. Inmiddels is door het Bijzonder Onderzoeksteam (BOT) van de Surinaamse politie de uitleveringsprocedure van de verdachte ingezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten