donderdag 11 juli 2019

Dependance Surinaams consulaat te St. Laurent, Frans Guyana, tijdelijk gesloten vanwege inbraak

(Bron foto: thetinytravelogue.com)
Aantal toeristenkaarten en paspoorten gestolen


In de dependance van het Consulaat Generaal van Suriname te Saint Laurent du Maroni is ingebroken, waardoor sinds gisteren de dienstverlening vanuit het departement van het ministerie van Buitenlandse Zaken sindsdien tijdelijk is komen weg te vallen, zo laat het ministerie vandaag, donderdag 11 juli 2019, weten.

Hervatting van deze dienstverlening op de dependance zal na afronding van het politieonderzoek tijdig worden bekendgemaakt. Ter garanttievan de voortgang van het personenverkeer zal er vanaf vandaag voor reizigers komende vanuit Saint Laurent naar Suriname de mogelijkheid worden geboden een toeristenkaart te betrekken bij de Douane nabij de veersteiger te Albina. Voor de overige Consulaire Diensten wordt verwezen naar het Consulaat Generaal van Suriname te Cayenne, Frans Guyana.

Het ministerie maakt verder bekend, dat een aantal toeristenkaarten, met de volgende serienummers 6473736 t/m 6474000 en 6476401 t/m 6478000 zijn ontvreemd en derhalve nietig zijn verklaard. Ook zijn er paspoorten van enkele personen, met de Surinaamse nationaliteit ontvreemd en nietig verklaard.

Ten aanzien van de vervanging van de reisdocumenten van deze personen, zal in overleg met de relevante autoriteiten, nagegaan worden hoe dit zo snel als mogelijk in orde te maken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken doet er alles aan om de dependance te Saint Laurent du Maroni, spoedig weer open te stellen en vraagt het nodige begrip van de samenleving.

Indien men informatie die van belang kan zijn bij het onderzoek of vragen heeft met betrekking tot de aangepaste dienstverlening kan contact worden gemaakt met, het Onder Directoraat Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken en/of het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Cayenne, Frans Guyana, op respectievelijk de volgende telefoonnummers 477030 toestel 278 en 00594594344968.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten