donderdag 11 juli 2019

Gerechtshof Den Bosch: 'Kinderarts schuldig aan dood jongetje' - Ze woont en werkt nu in Suriname

'Arts heeft te laat nader onderzoek laten doen, waardoor jongen door haar schuld is overleden'


De 62-jarige kinderarts Magda S. is ook in hoger beroep veroordeeld voor de dood van Dean Weerts (10). Door haar schuld en nalatigheid is het jongetje overleden tijdens zijn behandeling. Net als eerder bij de rechtbank in Maastricht is de vrouw veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 2.500 euro, zo bericht 1Limburg vandaag, donderdag 11 juli 2019. 

Dean werd in mei 2013 opgenomen in het toenmalige Orbis-ziekenhuis in Geleen. Daar was Magda destijds werkzaam als kinderarts. De jongen kampte al even met hevige hoofdpijn en braakneigingen. Eenmaal in het ziekenhuis werden die klachten zelfs erger. Magda liet echter geen CT-scan maken. Ook raadpleegde ze geen collega voor een consult. Toen ze dat later wel deed, bleek dat de druk op de hersenen van Dean zo groot was dat vitale functies uitvielen. Hij was niet meer te redden.


Het Hof in Den Bosch oordeelt, net als de rechtbank in Maastricht, dat de arts te lang heeft vastgehouden aan haar eerste diagnose. Een collega stelde migraine vast en daar bleef ook Magda geruime tijd bij. Die diagnose bleek niet te kloppen.

'De arts heeft te laat nader onderzoek laten doen, waardoor de jongen door haar schuld is komen te overlijden', schrijft het Hof in haar vonnis. Justitie eiste ook een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de kinderarts, maar dat ziet het Hof niet zitten. 'Aangezien verdachte een dergelijke fout niet eerder heeft gemaakt en er geen aanwijzingen zijn dat de vrouw nog eens zo'n fout zal maken.'

De vrouw werkt overigens niet meer in het ziekenhuis. Ze woont en werkt nu in Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten