woensdag 5 juni 2019

Prominente Venezolaanse nieuwswebsite moet leider Nationale Assemblee Cabello zo'n vijf miljoen dollar schadevergoeding betalen

La Patilla publiceerde artikel over banden van Diosdado Cabello met drugshandel


Een prominente Venezolaanse nieuwswebsite zegt, dat het dinsdag 4 juni 2019 door het Hooggerechtshof van het land is veroordeeld om ongeveer vijf miljoen dollar schadevergoeding en rente te betalen aan een machtige politicus in het regerende regime.

Diosdado Cabello, hoofd van de almachtige Nationale Assemblee, bracht de La Patilla-site voor de rechtbank voor het publiceren van een artikel van het Spaanse dagblad ABC - drie jaar eerder gepubliceerd - dat hem beschuldigde banden te hebben met drugshandel. In een definitieve uitspraak beval het Hooggerechtshof het online nieuwsportaal om 30 miljard bolivars (5 miljoen dollar) aan Cabello te betalen voor 'morele schade'.




Cabello zei eerder dat hij bereid zou zijn om La Patilla over te nemen als het niet kon betalen.

Website-directeur Alberto Ravell - die dicht bij oppositieleider Juan Guaido staat - schreef op Twitter dat Cabello zich bezighield met 'gerechtelijk terrorisme', maar dat hij 'niet zou worden geïntimideerd'.


Cabello had eerder zaken aanhangig gemaakt tegen ABC in Spanje en de Wall Street Journal in de VS nadat ze artikelen publiceerden die hem leken te verbinden met drugshandel. Beide werden door de rechtbank afgewezen.

Venezuela bevindt zich al maanden in een diepe politieke crisis, met een voortdurende strijd tussen president Nicolas Maduro en oppositieleider Juan Guaido, die zichzelf interim-president noemt - een claim die wordt erkend door een vijftigtal landen, waaronder de VS.




(Suriname Mirror/El Nacional/France24/AFP/CNN Espanol/Twitter/Instagram/Scribd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten