woensdag 5 juni 2019

'Ministerie LVV heeft geen ruimte voor nieuwe visvergunningen in 2020'

'Al te veel visvergunningen zijn uitgegeven en LVV wil geen valse verwachtingen creëren'


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft geen ruimte voor nieuwe visvergunningen in 2020. Dat zei minister Rabin Parmessar maandag in De Nationale Assemblee (DNA). Hij gaf aan dat al te veel visvergunningen zijn uitgegeven en dat LVV geen valse verwachtingen wil creëren. Dit bericht Starnieuws dinsdag 4 juni 2019.

Parmessar stelde, dat binnenkort de visvergunningen voor het jaar 2019 worden uitgegeven, nadat de wettelijke procedures van inspecties van de vissersvaartuigen en de betaling van de visvergunningsrechten zijn voldaan.

'We zijn medio 2019 en er is een achterstand, we moeten er geen doekjes omwinden. We zijn dat snel aan het inlopen om die te ordenen', aldus Parmessar.

LVV is al bezig met de voorbereidingen om de visvergunningen voor 2020 op tijd te verstrekken. De geldigheidsduur van de vergunning is een kalenderjaar. 'We moeten ons nationaal inzetten dat we meer controle uitoefenen. Hier wordt hard aan gewerkt. De controle zal een drastische toename met zich meebrengen in de visproductie. De mensen die vissector kennen, weten wat voor uitdaging dat is.'

Niet alleen bij de visvergunningen is er een achterstand op het ministerie, maar ook bij het produceren van de jaarverslagen. 'Ik ben enorm verbaasd voor wat betreft de achterstanden die we hebben in de productie van de jaarverslagen', sprak Parmessar. Hij gaf hiermee antwoord op de vraag van Jitendra Kalloe (VHP) die eerder vroeg naar de jaarverslagen. 'Ik heb mijn afdelingen gevraagd om de mensen gauw aan te schrijven. Van alle staatsbedrijven wat de laatste stand van zaken is, kunnen wij u een overzicht doen toekomen. Spoedig zullen de raden van commissarissen én de directeuren door mij uitgenodigd worden, want er zijn ook andere zaken om met ze te bespreken', deelde de bewindsman mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten