woensdag 5 juni 2019

Premier Rhuggenaath, Curaçao: 'Een aanwijzing, of die komt of niet, is niet relevant voor deze regering'

'Kabinet werkt al aan de inhoud van de aanwijzing, vastgelegd in advies van het Cft'


De dreiging van een aanwijzing ligt nog altijd op tafel. Maar, een aanwijzing - of die komt of niet - is niet relevant voor deze regering. Dat stelt premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tijdens een briefing met de pers, aldus vandaag, woensdag 5 juni 2019, het Antilliaans Dagblad

De minister-president reist op 10 juni samen met collega-ministers Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën/Economie en Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur af naar Nederland voor de Rijksministerraad (RMR) die op vrijdag 14 juni plaatsvindt. Daarbij wordt naar verwachting over een mogelijke aanwijzing van de RMR aan Curaçao gesproken.


Het is voor de regering in Willemstad niet relevant of de aanwijzing er komt, zo stelt de premier, omdat zijn kabinet al werkt aan de inhoud van deze aanwijzing, die is vastgelegd in het advies van het College financieel toezicht (Cft) van april.

'En hier is op verschillende fronten al vooruitgang op geboekt', aldus Rhuggenaath. 'Maar, we hebben ook aan Nederland te kennen gegeven, dat we een realistische weg willen bewandelen, die gebaseerd is op reële gegevens en waarbij we berekenen hoeveel ruimte nodig is om oude tekorten weg te werken, de economie te herstellen, inkomsten voor de Landskas te genereren en om op eigen kracht op duurzame wijze evenwichtige begrotingen te realiseren.'

Dat is de kern van de gesprekken die de drie bewindslieden volgende week tijdens het bezoek aan Den Haag gaan voeren met de regering-Rutte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten