woensdag 5 juni 2019

Mauro Tuur nieuwe directeur Toezicht en Controle Instituut voor Kansspelen

Tuur was tot 2015 vijftien jaar directeur van het ministerie van Handel en Industrie


Mauro Tuur is door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie naar voren geschoven als de nieuwe directeur Toezicht en Controle Instituut voor Kansspelen. Starnieuws schrijft vandaag, woensdag 5 juni 2019, vernomen te hebben dat zijn benoeming per 2 mei dit jaar is ingegaan. De resolutie is door president Desi Bouterse getekend. 

Tuur was eerder directeur van het ministerie van Handel en Industrie. Hij heeft in 2015 de president ontheffing gevraagd uit zijn functie als directeur. Hij merkte toen op, dat hij nog lange tijd zijn kennis beschikbaar zou stellen aan de gemeenschap. Tuur was toen vijftien jaar directeur van het ministerie geweest en had acht ministers meegemaakt.

Minister Getrouw had tijdens de begrotingsbehandeling gemeld, dat de Gaming Board, die het toezicht houdt op de kansspelen, eindelijk als onafhankelijk instituut is bemenst en onder leiding staat van een competente directeur. Hij gaf toen niet aan om wie het ging en geen enkel Assembleelid stelde hem overigens die vraag. Diverse Assembleeleden wilden tijdens de eerste ronde van behandeling weten waarom het instituut nog niet werkt, ondanks dat de wet Gaming Board sinds 2009 is aangenomen.

Getrouw had meegedeeld dat recentelijk de fusie tussen de Nationale Loterij en de Gaming Board ongedaan is gemaakt. Er wordt gewerkt aan de capaciteitsversterking binnen dit instituut en is er een goede samenwerking met de Gaming Board Curaçao, die voor ondersteuning zal zorgen in de uitvoering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten