zondag 5 mei 2019

Personeel SAO staakt uit onvrede over uitblijven salaris

'We kunnen het probleem niet meer accepteren'

'Sinds deze regering aan de macht is, krijgen we te maken met financiële problemen, dit is echt een kwalijke zaak'


'We worden kapot wanneer we aan het eind van de maand merken dat ons salaris niet is gestort. We willen niet zomaar thuis blijven, maar willen werken', aldus een medewerkster van SAO (Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling) vandaag, zondag 5 mei 2019, in de Ware Tijd, over het uitblijven van het loon over april. Zij en andere werknemers zijn hierdoor sinds donderdag niet meer aan het werk verschenen. Zolang ze het salaris niet op hun bankrekening zien, zullen ze het werk niet hervatten. 

'We kunnen het probleem niet meer accepteren. Mensen die een lening hebben bij de bank komen in problemen', zegt ze. Zij wijst erop, dat de kwestie helemaal niet past in het kader van de Dag van de Arbeid op 1 mei. Ook klaagt ze, dat vanwege de situatie in het land het niet lukt om te sparen. 'Want als je geen salaris krijgt, ga je het spaargeld gebruiken.' De medewerkster weet dat sommige mensen geld lenen bij andere collega's om deze periode te overbruggen. 'We hopen echt dat er spoedig een einde komt aan onze situatie en dat we niet langer een stiefmoederlijk behandeling krijgen.'

Bij Hilda Sporkslede, ook medewerkster van SAO, kan het er niet in dat minister Soewarto Moestadja van Arbeid in het kader van de Dag van de Arbeid heeft gevraagd aan actoren om de arbeidsrust te behouden. 'De minister wenst ons een fijne Wrokoman Dey toe, maar ook hij moet ervoor zorgen dat de arbeidsrust niet wordt verstoord', zegt Sporkslede.

SAO is een werkarm van het ministerie. Zij heeft de indruk, dat de minister de deuren van SAO wil sluiten, aangezien de stichting haast nooit tijdig kan beschikken over de subsidie. 'We kunnen SAO niet opdoeken, omdat we drop-outs een tweede kans geven. Het criminaliteitscijfer gaat stijgen', meent Sporkslede, die al 24 jaar in dienst is van het departement. 'Sinds deze regering aan de macht is, krijgen we te maken met financiële problemen. Dit is echt een kwalijke zaak', zegt ze.

SAO-bondsbestuurlid Sharon Haft heeft vernomen, dat de subsidie reeds is overgemaakt voor de stichting. Het is een kwestie van tijd dat de mensen hun loon kunnen ontvangen. Echter, ondertussen is het weekend aangebroken en zijn de meeste banken gesloten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten