zondag 5 mei 2019

C-47: 'SPSB-directeur verlegt accent van corruptie naar schenden van bankgeheimen'

'Uit alles blijkt dat leiding van banken echt niet zo onkreukbaar is als men doet voorkomen'


De voorzitter van C-47, Robby Berenstein, vindt dat het accent over corruptiepraktijken bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) verlegd wordt door algemeen directeur Ginmardo Kromosoeto. Nu worden er maatregelen getroffen tegen werknemers, terwijl de ongeregeldheden worden ontkend. Berenstein zegt vandaag, zondag 5 mei 2019, op Starnieuws dat het hier niet gaat om schenden van bankgeheimen maar om corruptie. Dat wordt aan de kaak gesteld. 

De vakbondsleider voert aan, dat er een diepgaand onderzoek moet komen naar zaken die ontdekt zijn. De stukken liggen al bij de procureur-generaal, deelt Berenstein mee. In belang van het onderzoek moet de directeur pas op de plaats maken. Deze kwestie zal komende week binnen de banksector worden besproken.

Berenstein wijst er op dat verschillende banken in problemen zijn geraakt. Al een jaar zit de 19.5 miljoen euro van drie banken vast bij Justitie in Nederland. Dit geld is via de Centrale Bank van Suriname getransporteerd. Er zijn grote problemen ontstaan bij De Surinaamsche Bank, Surichange Bank en nu ook SPSB.

'Uit alles blijkt dat de leiding van de banken echt niet zo onkreukbaar is als men doet voorkomen. Maar, tegen werknemers wordt wel opgetreden, terwijl personen die de werkelijke schuldigen zijn, vrijuit gaan', stelt Berenstein.

Hij benadrukt dat deze kwestie niet zo gelaten zal worden. De C-47 voorzitter zegt dat het niet waar is, dat de leiding van SPSB een val had opgezet om na te gaan waar de lek is. Er is volgens Berenstein gerommeld met geld. Nu doet men alsof het een operatie was 'om mensen te pakken'. In belang van het onderzoek moet er ingegrepen worden bij SPSB.

Volgens Berenstein is hij echt niet bezig met een politieke actie tegen de regering door misstanden bij de bank aan de kaak te stellen. Hij zegt over genoeg bewijzen te beschikken om aan te kunnen tonen dat er zaken plaatsvinden bij de bank die het daglicht schuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten