zondag 5 mei 2019

Na DA'91 wil nu ook de NPS dat autoriteiten grondig onderzoek doen naar kwestie SPSB

'Als regering dat niet doet, zal NPS de zaak onderzoeken wanneer ze in 2020 aan de macht komt'


Na DA'91 wil nu ook de NPS, dat de autoriteiten optreden en grondig onderzoek doen naar de misstanden bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Dat zeiden voorzitter Gregory Rusland en ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo bij de installatie vrijdag van twee kernen te Ephraimzegen en gisteren van de kernen Tamanredjo en Mariënburg, zo bericht Starnieuws vandaag, zondag 5 mei 2019.

Pawiroredjo zei zaterdagavond in Commewijne dat het gaat om grootschalige corruptie 'waar je gro skin van krijgt'.

Diverse sprekers hebben benadrukt, dat de NDP-regering naar huis moet, omdat in negen jaar tijd het volk is verarmd.

Wat bij de SPSB gebeurt moet grondig onderzocht worden, zei Rusland vrijdag te Ephraimzegen. Als deze regering dat niet doet, zal de NPS de zaak onderzoeken wanneer ze in 2020 aan de macht komt. Pawiroredjo zei gisteravond, dat de NPS niet zomaar dingen zegt. Overigens zijn het NDP'ers volgens de politicus die de zaken over de bank naar buiten hebben gebracht, omdat het gaat om stelen van geld van het volk. 'Het gaat om een georganiseerde misdaad', stelde Pawiroredjo. Hij riep de instituten om de zaak te onderzoeken. De NPS zal op geen enkele manier corruptie tolereren.

Hij bracht in herinnering, dat zijn partijgenoot Athur Tjin A Tsoi de corruptie bij de EBS aan de kaak heeft gesteld en de procureur-generaal gevraagd heeft om een onderzoek in te stellen.

Marlon Budike, voorzitter van de afdeling Commewijne van de NPS, zei dat de kernen die geïnstalleerd zijn ervoor moeten zorgen dat de NPS zichtbaar is in het district. 'Er moet hard gewerkt worden om de mensen ervan te overtuigen dat ze moeten stemmen voor de NPS.' Hij benadrukte dat om een land tot ontwikkeling te brengen er goede leiders nodig zijn. Die zijn er niet in deze regering. De NPS heeft volgens hem niet alleen kader, maar topkader om het land uit het diepe dal te halen. De partij heeft hier ook veel ervaring in. Goed bestuur is belangrijk om de crisis in het land het hoofd te kunnen bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten