zondag 5 mei 2019

Misiekaba (NDP): 'Er wordt wel degelijk partij-politiek bedreven rond SPSB' - 'Berenstein moet niet met gladgestreken gezicht zeggen dat het niet om politiek gaat'

'Mensen wijzen al een beschuldigende vinger, zonder dat de zaak is onderzocht'

'Ik hoop dat de werkers van de SPSB zich niet laten meeslepen door een partij-politiek avontuur van C-47 en SPA'


NDP-fractieleider André Misiekaba vindt dat er wel degelijk partij-politiek wordt bedreven rond de perikelen inzake de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Hierin neemt Robby Berenstein van de Surinaamse Partij van de Arbeid het voortouw, zo schrijft Starnieuws vandaag, zondag 5 mei 2019. Intussen hebben ook de NPS, DA'91, VHP en DOE om een onderzoek gevraagd. Misiekaba zegt dat de directeur van SPSB, Ginmardo Kromosoeto, ook aangegeven heeft onderzoek niet te schuwen. 

De politicus zegt, dat mensen al een beschuldigende vinger wijzen, zonder dat de zaak is onderzocht. Misiekaba zegt dat Berenstein, die voorzitter is van C-47, niet met een gladgestreken gezicht moet zeggen dat het niet om politiek gaat. Maar, zelfs wanneer politiek zou spelen in de zaak, en van alle kanten door de oppositie wordt gevraagd om een onderzoek te laten verrichten, is het goed om de zaak te onderzoeken, vindt Misiekaba. Er worden allerlei insinuaties en beschuldigingen gedaan.

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft gereageerd en gezegd, dat de continuïteit van de bank niet in gevaar is. De SPSB staat onder toezicht van de CBvS en is onderhevig aan de werking van de Wet Toezicht Kredietwezen 2011. Ook de directeur van de SPSB heeft ontkend dat er sprake is van malversaties. Er is ook gesproken met het personeel.

'Laat men alle partijpolitieke acties achterwege laten, laten wij gaan voor een onafhankelijk onderzoek dan zien wij wel verder. Vanuit de NDP-fractie kijken wij naar het onderzoek dat ook gevraagd is door de SPSB-topman. Wij gaan mensen niet ophangen, zelfs voordat er een onderzoek is begonnen. Als men zegt dat zaken bij de procureur-generaal zijn, laat de die de zaak uitzoeken, als de resultaten daar zijn, zullen wij wel zien', zegt Misiekaba.

De NDP-fractieleider vindt dat de wijze waarop Berenstein van de SPA deze zaak aanpakt, hij toch wel speelt met het brood van de mensen, meent Misiekaba. 'Niemand heeft er baat bij dat de SPSB in elkaar stort. Want waarschijnlijk wil men dat hebben. Als dat gebeurt, betekent het dat honderden Surinamers en hun gezinnen in problemen komen. De wijze waarop het een en ander wordt aangepakt, het lijkt erop alsof mensen aan de macht willen komen tegen elke prijs. Wel in elk geval hoop ik dat de werkers van de SPSB toch wel goed kijken naar hun belangen, naar hun zaak en zich niet laten meeslepen door een partij-politiek avontuur van C-47 en SPA', benadrukt Misiekaba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten