zaterdag 18 mei 2019

'Oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur op Curaçao bedrijft politiek-terrorisme'

MAN: 'Op dit moment is beste regeringscoalitie de zittende combinatie van PAR, MAN en PIN'


Ondanks de aanvallen op partijprominenten als Steven Martina, Kenneth Gijsbertha, (kandidaat-vakminister) Neysa Schoop-Isenia en sinds deze week ook Eugène Cleopa - terwijl er aanwijzingen zijn dat binnenkort ook andere MAN-leden aan de beurt zullen zijn - laat de regeringspartij zich niet van de wijs brengen, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 18 mei 2019.

Doel van aanvallen zoals die van Carlos Monk van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) is om de MAN te destabiliseren, de regering-Rhuggenaath aan het wankelen te brengen en zelf de macht te grijpen. Dat zegt de partijtop van de blauwe partij in reactie op aantijgingen, ‘zeer laag bij de grond’, richting Cleopa. Maar, MAN laat zich niet mis- of afleiden en is ervan overtuigd dat ‘op dit moment’ de beste regeringscoalitie voor Curaçao de zittende combinatie van PAR, MAN en PIN is.

'Politiek terrorisme’, zoals de partij het offensief noemt, zal MAN niet doen wijken.

Duidelijk is, dat de partij van Hensley Koeiman woedend is. Tijdens een persconferentie van de voltallige partijtop werd grote afstand genomen van de beschuldigingen.

In het geval van Cleopa deed hij dat zelf. Hem wordt door KdNT van partijleider Amparo Dos Santos aangewreven, dat hij het gemunt zou hebben op jonge mannen voor het hebben van ongewenste seksuele contacten. Monk heeft hierover als ‘bewijs’ ook beeldopnames, fotomateriaal en WhatsAppberichten.

Cleopa gaf aan, dat Monk eerst naar zichzelf moet kijken, gezien het feit dat hij nog altijd in verband wordt gebracht met de moord op PS-politicus Helmin Wiels.

Maar daarnaast, aldus Cleopa, is de parlementariër 26 jaar getrouwd en dat respecteert hij zeer. 'De aantijgingen en de foto die rondgaan betreffen niet mij', aldus Cleopa, die aangeeft ‘nooit een dergelijke foto te hebben verstuurd’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten