zaterdag 18 mei 2019

Linus Diko, oud-minister RO, nieuwe directeur staatsmijnbouwbedrijf Grassalco

Diko sinds 2016 president-commissaris van Grassalco


Linus Diko, oud-minister van Regionale Ontwikkeling (RO), vol Sergio Akiemboto op als directeur van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. President Bouterse deed deze mededeling donderdag op zijn persconferentie in het presidentieel paleis. Akiemboto werd donderdag ingezworen als minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 18 mei 2019.

Diko, die geologie en mijnbouwkunde studeerde, werd in 2010 minister in de regering Bouterse-Ameerali. Hij werd al na twintig maanden bedankt door de president. Deze periode typeerde Diko als leerrijk. Na beëindiging van zijn ministerschap zei hij, dat hij ervaring had opgedaan en een bijdrage had geleverd aan de ontwikkeling van het land.

Diko kwam uit de gelederen van de BEP, maar keerde de partij de rug toe nadat hij minister was geworden. In 2016 werd hij president-commissaris van Grassalco.

Diko kreeg destijds als minister eervol ontslag van de president. Nadat hem de wacht werd aangezegd, richtte hij zijn eigen partij op: BP-2011. De Assembleeleden Diana Pokie en Waldie Ajaiso hebben Diko toen ondersteund. Zij maakten deel uit van de A Combinatie. In 2015 maakte BP-2011 een stembusafspraak met de Mega Combinatie waarin NDP zitting had. BP-2011 ging met Seeka en PBP (Plattelands Bewoners Partij) op in A Nyun Combinatie (ANC). De ANC aasde op vier Assembleezetels en concentreerde zich op Sipaliwini, Brokopondo, Para, Marowijne, Wanica en Paramaribo. Uiteindelijk behaalde de combinatie nul zetels.

Het is nog niet bekend of Diko terug is in de gelederen van de BEP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten