zaterdag 18 mei 2019

Dodelijk slachtoffer schietpartij in parkeergarage in Amsterdam is Orfeo Gefferie ('Boet') uit Almere

(Bron foto: Crimesite)
Schietpartij in parkeergarage The Bank bij Rembrandtplein in centrum Amsterdam

Vier verdachten aangehouden, drie mannen (24, 21 en 20) uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22


De 26-jarige man uit Almere die vanochtend, zaterdag 18 mei 2019, om het leven kwam bij de schietpartij in Amsterdam, is Orfeo Gefferie, alias 'Boet'. Hij is deed aan kickboksen en hij voetbalde in de jeugd van AFC. De man laat een zoontje en een vrouw achter. De laatste jaren verbleef Gefferie afwisselend in Almere en Suriname. Hij had een strafblad, maar stond niet bekend als zware crimineel. Verder zijn er nog weinig details over hem bekend.


De schietpartij vond plaats in parkeergarage The Bank bij het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam kort voor half vijf. De man is later op vanochtend overleden in een ziekenhuis.


Agenten werden op straat aangesproken met de melding dat er in de parkeergarage zou zijn geschoten en een zwaargewonde zou zijn gevallen.






Diezelfde nacht zijn vier verdachten aangehouden. Getuigen ter plaatse konden vertellen dat na het schietincident meerdere verdachten gevlucht waren in een auto. Politie-eenheden zochten in de omgeving en het betreffende voertuig werd gezien. Met behulp van de zogenaamde uitpraat-procedure haalden agenten de vier verdachten uit het voertuig. Het zijn drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22. Ze zaten zaterdagochtend nog vast voor verhoor.


De parkeergarage ligt aan de Amstelstraat in de nabijheid van vele clubs en kroegen. Op het moment van de schietpartij, rond 04.20, was het erg druk in de parkeergarage en de omgeving. De politie kon met moeite de straat en de garage afzetten voor onderzoek, veel mensen konden niet bij hun auto. Er zijn veel voertuigen van hulpdiensten ter plaatse geweest, ook van de brandweer. Verder kwam een traumahelikopter ter plaatse. De lokale zender AT5 bericht dat een getuige vertelde dat er een ruzie tussen meerdere mensen vooraf is gegaan aan het schieten. De schutter zou daarna zijn ontkomen.

De parkeergarage ligt aan de Amstelstraat in de nabijheid van vele clubs en kroegen. Op het moment van de schietpartij, rond 04.20, was het erg druk in de parkeergarage en de omgeving. De politie kon met moeite de straat en de garage afzetten voor onderzoek, veel mensen konden niet bij hun auto. Er zijn veel voertuigen van hulpdiensten ter plaatse geweest, ook van de brandweer. Verder kwam een traumahelikopter ter plaatse.

(Suriname Mirror/Crimesite.nl/AT5/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten