zaterdag 18 mei 2019

Nieuwe LVV-minister Parmessar maakt rehabilitatie pompgemaal Wageningen tot prioriteit

Na rehabilitatie pompgemaal kan ruim 17.000 hectare rijstareaal voorzien worden van irrigatiewater


De nieuwe minister van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabinder Parmessar, wil voortvarend aan de slag met het project ‘Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen’. Reeds op de dag van zijn beëdiging heeft de nieuwe minister zich door de directie van LVV, de directievoerder, de aannemer en ter zake deskundigen laten informeren over de stand van zaken met betrekking tot de rehabilitatiewerkzaamheden van het pompgemaal Wageningen. Dit meldt vandaag, zaterdag 18 mei 2019, het Nationaal Informatie Instituut.

De eerste nieuwe pomp, die een capaciteit van 28.000 kubieke meter water per uur heeft, zal binnenkort functioneren. In het project is ook opgenomen dat de pompen een voor een worden vervangen.

De aanpak van dit project is een van de prioriteiten van minister Parmessar. Het kost de Staat jaarlijks miljoenen aan revisie en onderhoud om de drie zo'n zestig jaar oude pompen van Wageningen in bedrijf te houden. Dit verouderd pompgemaal voorziet, met onderbrekingen door technische mankementen, jaarlijks in twee seizoenen irrigatiewater aan ongeveer 12.500 hectare rijstareaal in Wageningen, de Middenstandspolder en de omliggende gebieden in het district Nickerie.

Na de rehabilitatie van dit pompgemaal zal een groter gebied, ruim 17.000 hectare rijstareaal, optimaal voorzien kunnen worden van irrigatiewater.

Morgen worden de besprekingen over dit project voortgezet met de actoren, waarbij een duidelijk stappenplan zal worden vastgesteld. Eveneens is in de planning om de stakeholders in de rijstsector in Nickerie in te lichten over de ontwikkelingen van dit project. Het streven is om dit project voor eind van dit jaar geheel op te leveren. Benadrukt wordt dat gedurende de rehabilitatiewerkzaamheden de boeren niet verstoken zullen zijn van irrigatiewater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten