zaterdag 18 mei 2019

Bond bij RGD royeert leden die vertrouwen hebben opgezegd in voorzitter en overige bestuursleden

Voorzitter Naarendorp: 'Er zijn ernstige beschuldigingen geuit door deze mensen'


De bond bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft de leden geroyeerd die het vertrouwen hadden opgezegd in voorzitter Robby Naarendorp en de overige bestuursleden. Ze kunnen binnen een maand in beroep gaan tegen dit besluit. 'Er zijn ernstige beschuldigingen geuit door deze mensen. Ze hebben aangehaald dat we ze hebben misleid en dat de bond zich bezighoudt met opruiende zaken', zegt Naarendorp vandaag, zaterdag 18 mei 2019, in de Ware Tijd. 

Het bestuur is volgens de voorzitter bevoegd om de mensen te royeren. De geroyeerde leden vinden dat de bond zich bezighoudt met het beleid van directie en managers, terwijl hij het personeelsbelang moet behartigen. Zij hebben onlangs hun standpunt kenbaar gemaakt in een brief aan RGD-directeur Sebita Gopal. Het schrijven is ondertekend door 35 personen.

Naarendorp: 'Intussen hebben zes mensen zich gedistantieerd van de brief. Ook staan er twee namen van mensen bij, maar ze hebben niet getekend.' Hij wijst erop, dat het gaat om een kleine groep, terwijl er 550 mensen zijn aangesloten bij de bond.

Mensen die het vertrouwen in de bond hebben opgezegd, willen geen deel meer zijn van de organisatie. Individuele arbeids- of andere problemen moeten ze zelf oplossen, vindt Naarendorp. Naarendorp blijft erbij, dat de mensen worden gedirigeerd door de top van RGD. Hij doelt op onderdirectrice Ariadne Colli, manager Clyde Starke en anderen.

De bond had op 17 april geëist dat Colli en Starke samen met onderdirecteur Reita Hasnoe worden vervangen. De laatste ruimde vorige week het veld. Naarendorp wees eerder erop, dat medewerkers die ook lid zijn van de bond, in de bedrijfsvoering zitten. 'Als we merken dat zaken over het beleid niet goed verlopen, mogen we als vakbond de directie daarop wijzen. We gaan ze geen zaken opleggen', zei hij.

De bond houdt dinsdag een algemene ledenvergadering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten