woensdag 17 april 2019

Verhoging tarief rijbewijs van Srd 50 naar Srd 350 voorlopig van de baan

Waarnemend korpschef Prade: 'Er moet nog wat discussie plaatsvinden'

Prade sluit niet uit dat de verhoging zelfs hoger wordt....


De verhoging van het tarief van een rijbewijs van Srd 50 naar Srd 350 is tot nader order aangehouden. Dit heeft waarnemend korpschef Roberto Prade vanmiddag, woensdag 17 april 2019, meegedeeld in het radioprogramma Bakana Tori op staatszender SRS, tegenover Cliff Limburg, zo meldt Starnieuws. 

Prade kan zich indenken dat mensen 'pissig' zijn over de verhoging. 'Maar, al die jaren heeft het korps de mensen gesubsidieerd', zegt Prade. Hij legde uit dat er veel geld wordt uitgegeven voor het nieuwe rijbewijs. Er is een openbare aanbesteding geweest in 2011. De eerste betaling om het project op starten is er Srd 900.000 betaald voor de aanmaak van de nieuwe rijbewijzen. De continuïteit moet worden gegarandeerd, stelt Prade.

Hi voert aan dat er steeds onderhoud moet worden gepleegd. Voor dit jaar is er al Srd 268.944 betaald. Er worden op maandbasis 1.000 tot 2.000 rijbewijzen uitgegeven. Prade zegt, dat er nog wat discussie moet plaatsvinden, daarom is de verhoging aangehouden. Hij sluit niet uit dat de verhoging zelfs hoger kan zijn.

Er is flink geprotesteerd door de samenleving over de abrupte verhoging. De juiste procedure is niet gevolgd door de korpsleiding, waardoor de zaak aangehouden is. Dit gaf Prade toe in het programma. De vorige bedragen zijn vastgesteld bij wet.

Volgens de politiebaas kan er een verkorte procedure worden gevolgd om de tarieven aan te passen, zonder dat er wetswijziging hoeft te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten