woensdag 17 april 2019

Minister Samsoedien dient haar ontslag in bij president Desi Bouterse - Ontslag door president aanvaard

'Ontslag naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister'


Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer heeft vandaag, woensdag 17 april 2019, haar ontslag ingediend bij president Desi Bouterse. Het staatshoofd heeft het ontslag geaccepteerd, bevestigt het Nationaal Informatie Instituut (NII), aldus Starnieuws.

De directe aanleiding tot het inleveren van haar portefeuille zijn de perikelen rond de bewindsvrouwe. Haar zoon wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een tienjarig meisje. De zoon heeft via Samsoedien ontkend, dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het strafbare feit. Intussen blijkt dat zaken toch anders liggen. De vader van het slachtoffer heeft via Dagblad Suriname wereldkundig gemaakt, dat het wel degelijk gaat om de zoon van de minister. Het onderzoek is in een vergevorderd stadium.

NII meldt: 

'Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van ROGB, mevrouw Roline Samsoedien, heeft laatstgenoemde per direct haar portefeuille ter beschikking gesteld van de president van de Republiek Suriname. De president heeft het ontslag van de minister inmiddels aanvaard.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten