woensdag 17 april 2019

Gerehabiliteerde gynaecologie afdeling compleet met kraamruimte in AZP in gebruik genomen

'Het AZP herrijst uit zwaar achterstallig onderhoud, naar een heel modern ziekenhuis'


Op de derde etage van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is een duidelijk verschil te zien tussen de orthopedische afdeling en de afdeling Gynaecologie. De her-ingebruikname van de gerehabiliteerde gynaecologie afdeling compleet met een kraamruimte vond gisteren plaats, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 17 april 2019. 

De oplevering is volgens AZP-directrice Claudia Redan een stap vooruit voor het ziekenhuis. 'Met het van start gaan van het rehabilitatieproject van het beddenhuis vorig jaar zijn er nu zichtbare verbeteringen te merken. Dit heeft niet alleen gezorgd voor het upgraden van de fysieke uitstraling van het ziekenhuis, maar er is ook een aanpassing gekomen in onze werkprocessen en protocollen', vertelt Redan.

In november 2018 mocht het ziekenhuis haar gerehabiliteerde vijfde etage in gebruik nemen en daarop volgend in maart was het de beurt aan de vierde etage. De uitvoering van de werkzaamheden was voor zowel directie als personeel een grote uitdaging. 'Het was zeker niet makkelijk om naast de bouwwerkzaamheden ook nog de dienstverlening voort te zetten, maar samen met de directie hadden wij als verpleegkundigen ook een doel voor ogen', zegt Urmie Rellum, hoofdverpleegkundige van de afdeling Gynaecologie.

'De frisse sfeer en uitstraling dragen niet alleen bij aan de gezondheid en het herstel van de patiënten, maar garanderen ook dat de verpleegkundigen de werkzaamheden met nog meer plezier verrichten', stelt Rellum.

Minister van Volksgezondheid Antoine Elias was ook heel erg ingenomen met het vorderen van het Beddenhuisproject. 'Het Academisch Ziekenhuis herrijst uit zwaar achterstallig onderhoud, naar een heel modern ziekenhuis', zei de bewindsman. 'Gezondheidszorg is een van de belangrijkste pijlers van deze regering en het is ons streven om topkwaliteit zorg te bieden aan onze samenleving.'

Het 'Health Improvement project' dat in 2014 al was overeengekomen tussen het OPEC Fund for International Development (OFID) is een financiële ondersteuning die is bewerkstelligd door Financiën-minister Gillmore Hoefdraad. 'We zijn blij dat de OFID ons niet alleen helpt met het rehabiliteren van het beddenhuis, maar ons ook ondersteuning biedt met de bouw en opzet van een nieuwe operatieruimte, intensive care unit, informatie systeem, medische equipment en ook het nodige meubilair daarvoor', zei Hoefdraad, die hier een bedrag van 26.5 miljoen Amerikaanse dollar voor heeft kunnen loskrijgen.

Het Beddenhuisproject is voor Nathalie Salazar, vertegenwoordigster van het OFID, een eerste stap naar tal van andere samenwerkingen tussen de overheid en haar organisatie. 'Binnen OFID staat de mens centraal en met het financieren van dit project helpen wij niet alleen de overheid van Suriname om haar gezondheidszorg te upgraden, maar ook de samenleving', stelde Salazar in haar toespraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten