woensdag 3 april 2019

Assembleelid Kalloe (VHP) wil stukken inzake verkoop Stichting Machinale Landbouw naar procureur-generaal voor nader onderzoek

'Er is hier sprake van corruptie'


Assembleelid Jitendra Kalloe (VHP) heeft tijdens de begrotingsbehandeling gisteren in het parlement de gang van zaken rond de verkoop van de Stichting Machinale Landbouw (SML) aan de orde gesteld. Het complex met pellerij, droger, opslag en andere objecten staat op een terrein van 15,3 hectare. De getaxeerde waarde is 6.8 miljoen Amerikaanse dollar. Dit schrijft vandaag, woensdag 3 april 2019, Starnieuws.

Volgens Kalloe is hier sprake van corruptie. Hij vindt dat de stukken naar de procureur-generaal moeten worden gestuurd voor nader onderzoek.

De fabriek is overgedragen aan Westland Sama group NV waarop een lening van Srd 23 miljoen is genomen bij een commerciële bank. Dezelfde NV heeft eerder ook het Ethanol-project van Staatsolie uitgevoerd te Wageningen waarbij bijna 10 miljoen euro verbrast is geworden, zei Kalloe.

Ook is nimmer een verklaring uitgegeven over de 14 nieuwe tractoren en 7 graafmachines die bestemd waren voor het onderhoud van de droge en natte infrastructuur ter waarde van 4 miljoen Amerikaanse dollar.


Het Assembleelid wil weten of de fabriek is verkocht en voor hoeveel. 'Er is in deze kwestie geen transparantie. Waarom deelt de regering geen informatie met de samenleving? Dit is een corruptie faciliterend beleid van de regering en misleiding van het volk', stelde de politicus.

De mini pellerij is gekocht via SML voor een bedrag van 1.8 miljoen Amerikaanse dollar waarvan de regering geen informatie heeft kunnen geven, ondanks dat herhaaldelijk vragen zijn gesteld. 'We zien dat de betaling aan de eigenaar van de pellerij 1.4 miljoen Amerikaanse dollar is geweest. Kan de regering verklaren waar het verschil van 400.000 is gegaan? Wat is de status van de pellerij nu?'

Kalloe heeft ook enkele documenten verstrekt aan De Nationale Assemblee. Hij heeft ondersteuning gekregen van enkele leden, die ook al enige tijd aandringen op informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten