donderdag 21 maart 2019

Zweedse IKEA wil in 2019 winkels openen in de grootste steden van Mexico

IKEA heeft ook plannen zich te vestigen in Chili in 2020, gevolgd door Colombia en Peru


IKEA scant de grootste steden van Mexico voor zijn eerste winkellocaties in het land, terwijl het zich in Latijns-Amerika uitbreidt om de groeiende concurrentie in zijn kernsector in de VS aan te gaan en Europese markten. De Zweedse keten, die bekend staat om zijn moderne en goedkope ontwerpen van vooral meubels in bouwpakketten, kijkt naar Mexico-Stad, Guadalajara en Monterrey, zei de lokale franchisenemer van het bedrijf. 



'We kijken naar de grootste steden in Mexico, en die drie zijn het meest belangrijk', zei Antonia Banuelos-Leon, country marketing manager voor IKEA Mexico, in een interview maandag 18 maart 2018. 'We kijken ook naar het land als geheel.'

Het bedrijf zal zijn plannen waarschijnlijk binnen een maand bekendmaken, zei Banuelos-Leon. Ze weigerde commentaar te geven op winkelaantallen of de tijdlijn.



Winkels in Europa en de Verenigde Staten drijven de meerderheid van de verkopen voor Inter IKEA Group en zijn franchisenemers, maar rivaliserende detailhandelaren, vooral online, wedijveren steeds meer om shoppers. IKEA heeft 427 winkels verspreid over 52 markten en groeit.

Eind vorig jaar kondigde IKEA plannen aan om Latijns-Amerika binnen te komen, te beginnen met Chili in 2020, gevolgd door Colombia en Peru.

Banuelos-Leon zei, dat IKEA Mexico, die deel uitmaakt van IKEA franchisenemer IKANO Group, in april 2018 een kantoor geopend in Mexico Stad en heeft vacatures in de hoofdstad en Guadalajara geadverteerd in de afgelopen maanden.

(Suriname Mirror/El Universal/Reuters/The Mazatlan Post/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten