donderdag 21 maart 2019

Naaste medewerker zelfverklaarde interim-president Guaido gearresteerd door inlichtingendienst Sebin

(Bron foto: Twitter)
Roberto Marrero opgepakt na vondst door Sebin van twee geweren en granaat in zijn woning....


Agenten van de Venezolaanse inlichtingendienst Sebin (Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional) hebben donderdagochtend 21 maart 2019 Roberto Marrero gearresteerd, de naaste medewerker van de zelfverklaarde interim-president Juan Guaido. 

'We weten niet waar hij zich bevindt. Hij moet zo snel mogelijk vrijgelaten worden', zegt Guaido op Twitter:


Sergio Vergara, de fractieleider van de oppositiepartij Voluntad Popular, zegt dat medewerkers van de geheime dienst afgelopen nacht rond twee uur zowel zijn eigen huis als de woning van Marrero hebben doorzocht.


De 'kabinetschef' van Guaido werd opgepakt, omdat de inlichtingendienst twee geweren en een granaat hadden aangetroffen in zijn woning. Vergara beweert, dat de agenten die wapens daar zelf gelegd hadden.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft de arrestatie al streng veroordeeld. 'We vragen om zijn onmiddellijke vrijlating. We zullen iedereen die hierbij betrokken is verantwoordelijk stellen', schrijft hij op Twitter:


In Venezuela vindt al enkele weken een bitse machtsstrijd plaats tussen de oppositie en president Nicolas Maduro. Oppositieleider Juan Guaido had zichzelf op 23 januari uitgeroepen tot interim-president. Hij krijgt de steun van een vijftigtal landen, waaronder ook de Verenigde Staten.



(Suriname Mirror/La Tercera/Belga/Twitter/Venezuela al Dia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten