donderdag 21 maart 2019

Costa Ricaanse priester verdacht van seksueel misbruik minderjarige tracht naar Panama te vluchten

Jorge Arturo Morales Salazar gearresteerd bij grenspost van Paso Canoas


Een Costa Ricaanse katholieke priester beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige is donderdag 21 maart 2019 gearresteerd toen hij probeerde het land over land te verlaten naar Panama, aldus het Parket. De priester werd gearresteerd bij de grenspost van Paso Canoas, de belangrijkste grensovergang met Panama, volgens een verklaring van het kantoor van de openbare aanklager. 

'De plaatsvervangend procureur voor Gender Zaken bevestigt de arrestatie van een priester met de achternaam Morales Salazar in Paso Canoas, toen hij probeerde om het land te verlaten', aldus het Openbaar Ministerie in een korte verklaring. De verklaring voegde eraan toe, dat 'Salazar wordt gezocht als verdachte van het plegen van een vermeend zedenmisdrijf, hij zal worden overgeheveld naar San Jose, waar de voorlopige verklaring zal worden genomen, en het verzoek om conservatoire maatregelen later beoordeeld wordt.'


De zaak van de priester Jorge Arturo Morales Salazar kwam onlangs aan het licht in Semanario Universidad met de getuigenis van Fabian Arguedas, 27, een student, die ze ite hebben geleden onder misbruik door de priester gedurende twee jaar tijdens zijn adolescentie. Zijn ouders dienden een klacht in bij de hiërarchie van de katholieke kerk, volgens het verhaal.

Vorige week vrijdag ging Arguedas naar het Parket om ​​strafklacht in te dienen tegen Salazar. Volgens de Costa Ricaanse wet vervalt de beschuldiging van seksueel misbruik van minderjarigen 10 jaar nadat het slachtoffer 18 jaar is geworden. Arguedas zal die leeftijd in december volgend jaar bereiken.



(Suriname Mirror/The Tico Times/La Patilla/Twitter/crhoy.com/Teletica)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten