vrijdag 29 maart 2019

Twee jaar cel voor jongen (18) die 5-jarig nichtje seksueel misbruikte en ontmaagde...

Openbaar Ministerie had drie jaar en zes maanden gevangenisstraf geëist


Voor seksueel misbruik van zijn vijfjarig nichtje is R.S. (18) gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De Officier van Justitie had drie jaar en zes maanden cel geëist. In zijn laatste woord zei de jongen dat hij spijt heeft van zijn handelingen, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 29 maart 2019. 

S. heeft het slachtoffertje misbruikt in het huis van zijn neef. Het meisje heeft verklaard dat hij haar pornografische beelden had laten zien, waarna hij zich aan haar vergreep.

De zaak kwam aan het licht toen de ouders van het meisje rode plekken rond haar geslachtsdeel hadden waargenomen. De moeder ging op onderzoek uit en bracht het kind naar de gynaecoloog. Die stelde vast dat de kleuter ontmaagd was.

S. kreeg onderdak van zijn neef die hem met alles vertrouwde. Hij woonde daarvoor kort in een internaat nadat hij vanuit het binnenland naar de stad was verhuisd. De neef verklaarde, dat hij S. gelegenheid wilde geven om door te studeren en iets van zijn leven te maken. R.S. is zonder ouders opgegroeid en heeft volgens advocaat Kenneth Amoksi geen vader- en moederliefde gekend. Hierdoor zou hij bepaalde normen en waarden niet hebben geleerd.

'Hij heeft daadwerkelijk een grove fout gemaakt, mevrouw de rechter. Hij zal ook kinderen krijgen in de toekomst. Hij zal het slachtoffer zeker terugzien in zijn dochters als hij meisjes krijgt. Het zal hem ook voor de rest van zijn leven achtervolgen', zei de raadsman tijdens zijn pleidooi. Hij vroeg de rechter om corrigerend op te treden.

De openbaar aanklager zei, dat de handelingen van S. bestraft moeten worden en dat de straf die zij vorderde hem tot andere gedachten moet brengen. De rechter zei dat ze bij haar strafoverweging rekening heeft gehouden met de moeilijke jeugdjaren van de dader. Ook vindt ze dat de man begeleid moet worden, zodat hij tot inkeer komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten