vrijdag 29 maart 2019

A340-313 van SLM nog tot zeker eind mei aan de grond in Duitsland

Vervangen landingsgestel en de C-check in Hahn duren langer dan verwacht

SLM op kosten gejaagd met inzet gehuurde toestellen op de Mid-Atlantische route


De Airbus A340-313 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is al een half jaar uit de lucht. Het vervangen van het landingsgestel en de C-check in Hahn Duitsland duren langer dan verwacht. De SLM zegt vandaag, vrijdag 29 maart 2019, op  Starnieuws dat het vliegtuig waarschijnlijk eind mei weer operationeel zal zijn. De SLM vliegt met gehuurde toestellen op de Mid-Atlantische route. 


In december 2018 maakte de SLM bekend dat haar Airbus zich in Hahn-Duitsland bevond voor het toen geplande onderhoudsschema. Tijdens dat onderhoud heeft de A-check plaatsgevonden, is het interieur waar nodig geïnspecteerd en aangepast en vond er een inspectie plaats aan het landingsgestel. De planning was. dat het landingsgestel in periode 8–16 januari 2019 zou worden verwisseld.

Aansluitend op de vervanging van het landingsgestel zal ook de C-check worden uitgevoerd. Er zal een vervangend landingsgestel geplaatst worden op de A340. Het gaat niet om een revisie, zegt de SLM. Het landingsgestel moest ook naar een speciale 'landing gear shop' om gecertificeerd te worden.

De C-check is nu gaande en blijkt dat door andere technische bevindingen er additionele werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. De stoelen zijn er allemaal uit, er zullen andere geplaatst worden.

'Het duurt allemaal ook zo lang, omdat de C-check en het plaatsen van de landing gear niet simultaan kunnen en mogen plaatsvinden. De SLM zal de Mid-Atlantische route wederom met een ingehuurd vliegtuig onderhouden', alus de SLM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten