woensdag 20 maart 2019

Stichting Dierenbescherming Curaçao sluit per direct asiel tot nader order - Dieren die niet worden opgehaald, worden gedood...

(Bron foto: Dierenbescherming Curaçao )
Stichting gaat zich volledig en intensief wijden aan educatie en sterilisatie

'Opgevangen dieren zitten te lang in het asiel en slecht een zeer klein gedeelte krijgt een baas'


Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft noodgedwongen het besluit genomen om het asiel per direct tot nader order te sluiten voor langdurige schutting van honden en katten. De stichting gaat zich volledig en intensief wijden aan educatie en sterilisatie om de overpopulatie van dieren bij de wortels aan te pakken. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 20 maart 2019.

De dieren die er momenteel zijn, kunnen binnen 14 dagen door andere organisaties of voor gratis adoptie opgehaald worden. Alle andere dieren die geen opvang krijgen zullen op een verantwoordelijke en humane wijze worden ingeslapen ‘om ze van hun uitzichtloze isolement in het asiel te verlossen’.

'Het dierenasiel is de grootste kostenpost voor SDBC en vergt nu te veel aandacht om aan sterilisatie en educatie te kunnen werken. Daarnaast blijven de opgevangen dieren te lang in het asiel zitten en krijgt slecht een zeer klein gedeelte een baas. Het opgesloten houden van deze dieren in een hok van 3 m2 voor maanden, sommigen zelfs jaren, achtereen is dierenmishandeling', staat in het persbericht van SDBC.

Het asiel zal slechts gebruikt worden om schutting te bieden aan loslopende dieren die maximaal 4 dagen geschut zullen worden. Op deze manier probeert SDBC meer plaats te creëren voor andere straathonden en -katten. 'Het moet drastisch anders en liefst met de medewerking van het volk, zodat er ook meer bewustzijn wordt gecreëerd voor het probleem.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten