woensdag 20 maart 2019

Robbie’s Lottery verliest rechtszaak tegen Maduro & Curiel’s Bank, Curaçao, en The Windward Islands Bank, Sint Maarten

'Voldoende aannemelijk dat voortzetting bancaire relatie voor MCB en WIB reputatierisico’s meebrengt'


Robbie’s Lottery heeft de rechtszaak tegen Maduro & Curiel’s Bank (MCB) op Curaçao en MCB-dochter The Windward Islands Bank (WIB) op Sint Maarten verloren, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 20 maart 2019. 

In november en december 2018 hebben MCB en WIB de bancaire relatie met loterijhouder Robertico ‘Robbie’ Dos Santos en zijn loterijbedrijven Administratiekantoor Dollar, Jamaroma Lotteries en The Money Game opgezegd.

Dos Santos en zijn gokondernemingen hadden de banken tevergeefs verzocht terug te komen op de opzegging. MCB en WIB hebben voet bij stuk gehouden, zij het dat zij de door hen gestelde termijn van beëindiging hebben verlengd van 31 december 2018 tot 31 maart 2019 - nu over elf dagen.

In het bijzonder gelet op de betrekkelijk recente strafrechtelijke veroordelingen van Dos Santos en zijn loterijbedrijven en de aard en omvang van de bewezenverklaarde strafbare gedragingen, is volgens het gerecht ‘voldoende aannemelijk’ geworden dat voortzetting van de bancaire relatie voor MCB en WIB reputatierisico’s meebrengen, die nadelig kunnen zijn voor hun (internationale) bedrijfsvoering en in strijd komen met (interne en externe) eisen op het gebied van financiële integriteit. Aldus het Gerecht in Eerste Aanleg op Curaçao.

De contractsvrijheid van MCB en WIB en hun belang bij beëindiging van de contractuele relatie met Robbie’s dienen ‘zwaarder te wegen’ dan het belang van Dos Santos en zijn bedrijven bij voortzetting van die relatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten