woensdag 20 maart 2019

Oud-president Toledo van Peru in Californië (VS) aangehouden voor openbare dronkenschap

Toledo wordt gezocht in Peru voor aannemen steekpenningen van  Braziliaanse bouwreus Odebrecht


Voormalig Peruaans president Alejandro Toledo, die geconfronteerd wordt met uitlevering door de Verenigde Staten wegens corruptie, werd kort gevangen gezet wegens openbare dronkenschap nadat hij dronken was geworden in een restaurant in Californië, zei de lokale politie maandag 18 maart 2019.

Toledo, 73, werd zondag gearresteerd in een eetcafé bij Palo Alto en bracht de nacht door in een cel voordat hij maandag vroeg werd vrijgelaten, vertelde woordvoerster Rosemerry Blankswade van San Mateo County Sheriff's Office aan persbureau AFP.



Toledo wordt gezocht in Peru op beschuldiging $ 20 miljoen aan steekpenningen te hebben ontvangen van de Braziliaanse bouwreus Odebrecht, als onderdeel van een breed corruptieschandaal waarbij hooggeplaatste politici betrokken zijn in Peru en daarbuiten.

Maar, Blankswade bevestigde dat Toledo, die Peru leidde van 2001 tot 2016, niet zou worden uitgeleverd na zijn arrestatie. En het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat de arrestatie 'niets te maken had met het lopende uitleveringsproces'.





(Suriname Mirror/Peru21/AFP/VoA News/El Comercio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten