woensdag 20 maart 2019

Oud-Colombiaans profvoetballer Jhon Viafara gearresteerd verdacht van betrokkenheid bij drugskartel Clan del Golfo

Viafara, oud-speler Southampton en Portsmouth, op verzoek VS aangehouden


Voormalig Southampton en Portsmouth-middenvelder Jhon Viafara is gearresteerd in zijn geboorteland Colombia op verzoek van de VS, zeiden functionarissen woensdag 20 maart 2019. 

Colombia's hoofd van het Parket zei, dat aanklagers in Texas geloven dat Viafara deel uitmaakte van een crimineel  netwerk met banden met de Clan del Golfo, dat gedurende een decennium grote hoeveelheden cocaïne met snelle boten en kleine onderzeeboten via de Stille Oceaan naar Midden-Amerika en naar de VS smokkelde.

Hij werd dinsdag samen met vier andere mensen in de buurt van de zuidelijke stad Cali gearresteerd nadat hij betrokken Wass geraakt bij een auto-ongeluk. De politie zei dat hij te snel reed terwijl hij dronken was.



De 40-jarige Viafara speelde in verschillende Colombiaanse clubs en het nationale team, evenals in Portsmouth, Southampton en Real Sociedad in Spanje, voordat hij in 2015 met pensioen ging.

De bloeiende handel in cocaïne in Colombia heeft voetbalsterren soms verleid die moeite hebben om de levensstijl te behouden die ze gewend waren in hun beste speeldagen. Een maand geleden werd de voormalige verdediger van het nationale team, Diego Leon Osorio, veroordeeld voor het distribueren  van verdovende middelen.

(Suriname Mirror/elpais.com.co/The Asssociated Press/Caracoltv/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten