vrijdag 22 februari 2019

Suriname duldt geen promotie van orale seks...

Commissariaat Paramaribo Noord-Oost en politie sluiten zaak die orale seks festijn promoot

'Als in het openbaar zaken tegen de goede zeden en waarden worden gepromoot dan moeten wij ingrijpen'


Het commissariaat Paramaribo Noord-Oost heeft samen met de politie een zaak aan de Masonstraat in Paramaribo Noord, die een festijn van orale seks promootte, tijdelijk gesloten. Dit gebeurde na een gesprek met de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw. Naar verluidt is het feestje begin februari doorgegaan. Dit was reden voor de autoriteiten om in te grijpen. 

'Als in het openbaar zaken tegen de goede zeden en waarden worden gepromoot dan moeten wij ingrijpen', zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost vandaag, vrijdag 22 februari 2019, in de Ware Tijd.

Het is tegen de vergunningsvoorwaarden dat er personen met een filmpje, waarin een orale seksvertoning te zien is, worden opgeroepen om daarvan een feest te maken, aldus Nerkust. De vergunning was verstrekt voor de organisatie van openbare vermakelijkheden en de verkoop van etenswaren en drank.

'Wat de uitbater gedaan heeft, is niet correct. Werknemers kunnen zich niet op een dergelijke manier in het openbaar presenteren. Dit is onzedelijk gedrag.'

Hoewel de bekende plekken waar seks wordt verkocht niet beschikken over een vergunning, zegt de districtscommissaris ,dat een ieder weet dat die clubs bestaan. Deze clubs gaan echter niet over tot promotie van hun diensten. Volgens Nerkust is er een wezenlijk verschil met wat er gebeurde aan de Masonstraat.

Er lopen volgens de districtscommissaris verdere procedures tegen de eigenaar. Hij zegt verder, dat er al voor de seksescapade met de uitbater was gesproken. Voordat hij de vergunning eventueel zal vrijgeven, wil hij een hartig gesprek voeren met de eigenaar. 'Je kan mensen niet uitnodigen om zich te vermaken en ze vervolgens aanzetten tot onzedelijk gedrag.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten