vrijdag 22 februari 2019

Bee (ABOP): ‘Voorzitter, ziet u dat we grappen maken in het land’

Oppositie eist inzage in correspondentie tussen Hoefdraad en Gersie

Bee:‘Is er werkelijk een brief of is de minister bezig ons te misleiden?’


'Voorzitter, ziet u dat we grappen maken in het land’, zei Assembleelid Marinus Bee (ABOP), gisteren in het parlement, toen hem voor de zoveelste maal het woord werd ontnomen door parlementsvoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Bee bleef ervoor pleiten dat  correspondentiebrieven tussen de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, en de ontslagen governor van de Centrale Bank van Suriname aan het parlement afgestaan worden, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 22 februari 2019.

Toen de Financiën-minister aangaf op dat moment niet over de brieven te beschikken, zette dit niet alleen bij Bee kwaad bloed. ‘De minister is onvoorbereid gekomen’, aldus Bee die het zich niet kon voorstellen, dat de minister deed overkomen alsof het een onmogelijke job is, terwijl de brieven binnen een uur te traceren zijn.

Ook zijn collega’s van de VHP, Mahinder Jogi en Chandrikapersad Santokhi, en NPS-Assembleelid Gregory Rusland, Ingrid Karta Bink van de Pertjajah Luhur en Edward Belfort van de ABOP, wensten inzage.

Ondanks herhaalde verzoeken persisteerde de minister zijn argument, dat hij eerst in overleg zal treden met de ontslagen governor. ‘Is er werkelijk een brief of is de minister bezig ons te misleiden’, sprak Bee gisteren in het parlement.

Bee haalde aan, dat het overheidshandelen alsook het ontslag van een governor transparant moet zijn. Ook wilde hij graag weten wat de rol is geweest van de Raad van Commissarissen. Bee schroomde er niet voor aan te halen, dat hij bewondering heeft voor bepaalde Assembleeleden die in staat zijn foutieve handelingen goed te praten. Het waren, uiteraard, de NDP-Assembleeleden André Misiekaba en Melvin Bouva die in de bres sprongen voor de Financiën-bewindsman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten