maandag 11 februari 2019

RO-minister Dikan: 'Discussies over verschuivingen van districtscommissarissen onnodig'

'Overplaatsing en vervanging enkel bedoeld om maximale resultaten te halen uit de groep'

'Ze moeten worden vervangen zodat bepaalde zaken niet in de hand worden gewerkt'


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling ligt niet wakker van de kritiek op de verschuivingen van districtscommissarissen en vindt discussies hierover onnodig. Volgens de bewindsman, vandaag, maandag 11 februari 2019, in de Ware Tijd, is de overplaatsing en vervanging van districtscommissarissen enkel bedoeld om maximale resultaten te halen uit de groep. 

In de afgelopen drie maanden zijn Eric Grauwde, Humhrey Jeroe en Frederik Finisie als nieuwe burgervaders aangesteld, terwijl een aantal districtscommissarissen, onder wie Kenya Pansa en Laksmienarain Doebay, van bestuursressort zijn verwisseld. Doebay heeft zaterdag het roer overgedragen aan Sarwan Koemar Ramai, die een week eerder afzwaaide in Wanica Noord-West. Waar Doebay nu zal worden ingezet is nog onduidelijk.

Critici hebben hun ontevredenheid over dit onderwerp niet geheim gehouden. Ze vragen zich af wat de noodzaak is van deze wisselingen. Sommigen beweren, dat die te maken zouden hebben met de komende verkiezingen. Gesteld wordt, dat de districtscommissaris zaken zou kunnen beïnvloeden omdat die de voorzitter is van het hoofdstembureau.

'Ik kan het niet met zekerheid zeggen, omdat ik geen bewijzen heb. Maar, ik ken president Bouterse heel goed. Hij is een slimme politicus, hij doet niets zomaar', zegt een 'analist' die niet bij naam genoemd wil worden tegen de krant. 'Het is even afwachten om te zien wat de werkelijke reden is.'

Die bewering wordt echter tegengesproken door Dikan. 'Laat men concreet zeggen om welk voordeel het gaat, zodat we het kunnen toetsen. Maar, zo vaag iets zeggen zijn we al gewend. Wanneer het erop aankomt, gaan we ook voor deze uitspraken een politiek antwoord formuleren, maar nu zijn we gewoon bezig voor land en volk', benadrukt de minister.

Critici vallen ook over het feit, dat de districtscommissarissen die voorlopig op de reservebank zijn gewoon worden doorbetaald.

Volgens Dikan worden de districtscommissarissen niet vervangen, omdat ze het slecht doen. Ze hebben allen heel goed werk verricht in de voorbije periode maar moeten worden vervangen zodat 'bepaalde zaken' niet in de hand worden gewerkt. 

'Als de districtscommissaris te lang op een post blijft kan hij te familiair worden met zijn omgeving, waardoor besluiten anders genomen kunnen worden. We willen dat voorkomen, omdat de districtscommissaris altijd boven partijen moet staan wanneer er iets is', aldus de bewindsman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten