maandag 11 februari 2019

'De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie moet bij mijn collega van Financiën aankloppen'

Minister Pengel: 'Ik ben aan handen en voeten gebonden als de PLO overgaat tot staken'

Bushouders krijgen geen vrijstelling van rij- en voertuigenbelasting


'Ik ben aan handen en voeten gebonden als de PLO overgaat tot staken', zegt minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) vandaag, maandag 11 februari 2019, in de Ware Tijd Hij reageert op de dreiging, dat de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) het particuliere lijnbusvervoer zal platleggen. De PLO dreigt met een staking uit protest tegen de betaling van de rij- en voertuigenbelasting.

Pengel hoopt dat de geluiden dat de PLO zal staken geen realiteit worden, omdat de samenleving daar de dupe van zal worden. 'De hele samenleving gaat dat voelen en ik ga daar niets aan kunnen doen.'

Hij geeft aan, dat de organisatie bij zijn collega van Financiën moet aankloppen. 'Voor een vrijstelling moeten ze bij Financiën zijn. Ik ga niet over dit vraagstuk. Aan de belastingen kan ik niets doen. Ik kan de PLO ook niet adviseren over wat zij moet doen, want ik ben niet haar adviseur. Het zal een heel lastige situatie zijn, maar ik kan niets aan de belastingen doen.'

De bushouders hebben Financiën-minister Gillmore Hoefdraad vorige week verzocht om bushouders vrij te stellen van de belasting. Dat verzoek is afgewezen.

Pengel heeft nog geen gesprekken gevoerd met de PLO en collega Hoefdraad over de ongunstige situatie. 'Als de PLO in actie gaat, zal ze mij formeel melden. Ze doet dat altijd. Maar, tot nu toe heb ik geen bericht ontvangen dat ze zal staken. Ik heb de zaken wel gehoord, maar ik ben niet officieel op de hoogte', aldus Pengel.

PLO-voorzitter John Mahadewsing zei eerder in de media, dat de bushouders die deel uitmaken van de organisatie, geen geld over hebben om de verplichte Srd 875 te betalen aan rij- en voertuigenbelasting. Hij stelde, dat door de afwijzing van hun verzoek, bushouders geen andere keus hebben dan over te gaan tot een complete lamlegging van het particuliere busvervoer op 1 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten