maandag 11 februari 2019

ABOP-voorzitter Brunswijk: 'Alleen ABOP kan ontwikkeling brengen in het binnenland'

'Het binnenland moet beseffen, dat ABOP het enige alternatief is bij de komende verkiezingen'


'Het binnenland moet beseffen, dat ABOP het enige alternatief is bij de komende verkiezingen', aldus partijvoorzitter Ronnie Brunswijk gisteravond tijdens de feestvergadering van de partij, die vandaag, maandag 11 februari 2019, 29 jaar geleden is opgericht. 'Alleen ABOP kan ontwikkeling brengen in het binnenland.'

De partijleiding heeft de boodschap om te werken naar 12 zetels in 2020 voor de ABOP, ook overgebracht aan de mensen in Brokopondo. Het was een druk bezochte vergadering in de krutu oso van Brownsweg, aldus Starnieuws.

Brunswijk installeerde een jongeren coördinatieteam dat ervoor moet zorgen dat jeugdigen toetreden tot de partij. Enkele van verworvenheden van de ABOP, zoals het ontsluiten van het binnenland wat betreft telecommunicatie, als teken van ontwikkeling, werden door de verschillende sprekers aangehaald.

De ABOP beweert de juiste koers voor ontwikkeling te hebben voor Suriname. Dit wil de partij samen met anderen realiseren, zei Brunswijk. De ABOP heeft volgens Brunswijk daarom iedereen nodig om het tij te keren.

Partijkopstuk Assembleelid Edward Belfort stond stil bij de werkwijze van de ABOP. Hij gaf de mensen uit het district mee om ‘huis aan huis’ te gaan om de boodschap van de partij over te brengen. 'Wij willen geen 28 zetels', stelde hij, maar genoeg om in de coalitie te zitten. Hij voerde aan dat ABOP geen dictatoriale partij is, maar samen met partners wil regeren.

Assembleelid Dinotha Vorstwijk bleef bij het streefgetal van 12 zetels. Zij vestigde haar hoop op vooral op de vrouwen. Ze riep de vrouwen daarom ook op om hun waarden hoog te houden.

Assembleelid Diana Pokie heeft de mensen uitgelegd dat het belangrijk is om te winnen. Er is volgens haar veel werk te verzetten in Brokopondo. Het district moet uit het donker worden gehaald.

Joel 'Bordo' Martinus zei, dat niemand hem van Brunswijk kan scheiden. Hij had eerder een gesprek gehad met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. 'Maar, ik ga voorzitter Brunswijk die mij opgeleid heeft nooit verlaten', zei Bordo. Hij viert vandaag zijn verjaardag en heeft besloten de Srd 90.000 die hij ervoor nodig zou hebben, te gebruiken om 350 pakketten te maken. Deze zullen verdeeld worden in Brokopondo, Marowijne en Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten