zaterdag 9 februari 2019

Oud-BEP Asssembleelid Waterberg presenteert zijn Sociaal Democratische Unie (SDU)

'Mijn mond is groot en ik blijf voor niemand stil, ik heb daarom besloten fris te beginnen'

SDU komt vooral op voor vrouwen, mensen met een beperking, senioren burgers, de jeugd en de werkende klasse


De Sociaal Democratische Unie (SDU), de zoveelste kleine politieke splinterpartij op jacht naar het pluche in de Assemblee, is gisteren officieel gepresenteerd aan de gemeenschap. Celsius Waterberg, die onlangs uit de BEP is gestapt, is de voorzitter en vormt samen met Chenifa Moidon, Imro Wehl, Ingrid Banda, Nathalia Roemer en Cheryl Ceder het hoofdbestuur, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 9 februari 2019.

De SDU is een bewuste keus van Waterberg, omdat hij niet zeker wist of hij een rol van betekenis zou hebben indien hij in een bestaande politieke partij zou stappen. 'Mijn mond is groot en ik blijf voor niemand stil. Ik heb daarom besloten fris te beginnen met nieuwe mensen en frisse ideeën, om dit volk te wijzen dat het anders kan', sprak de vvoorzitter.

Volgens Waterberg zal de partij voornamelijk opkomen voor vrouwen, mensen met een beperking, seniorenburgers, de jeugd en de werkende klasse. Waterberg zegt te zullen werken aan sociale transformatie van de kapitalistische samenleving.

De boodschap van de partij is duidelijk: 'Het kan anders. De rijkdommen van het land zijn voor iedereen. A kondre gudu, we hebben goud, olie en noem maar op. Iedereen moet kunnen profiteren van de rijkdommen van het land.'

SDU heeft meerdere doelen die zij wil realiseren. Waterberg stelt dat zaken zoals goed onderwijs voor iedereen en omlaag brengen van de wisselkoers prioriteiten zijn. Ook regeermacht verwerven is volgens hem mogelijk. Hij beseft wel dat het niet gemakkelijk zal zijn voor de SDU.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten