donderdag 14 februari 2019

Minister Noersalim waarschuwt weer eens voor 'fake posts' op social media - Regering vreest nep-berichten in aanloop naar 2020-verkiezingen...

'Nep-berichten via social media kunnen nadelige gevolgen hebben binnen de samenleving'

- 'Regering dreigt na te gaan of te achterhalen wie de personen zijn en de nodige maatregelen tegen hen treffen'
- Neemt aantal nep-berichten niet af wanneer regering effectief, deugdelijk beleid voert dat ten goede komt aan het volk?


'Fake posts' van de afgelopen dagen, waarin bekend werd gemaakt dat 14 februari een nationale vrije dag zou zijn, zijn dus nep. De afgelopen periode waren 'fake post' aanvallen niet alleen gericht aan de minister van Binnenlandse Zaken, maar ook andere ministers zijn er vaak slachtoffer van geworden. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken uit woensdag 13 februari 2019 via het Nationaal Informatie Instituut (NII) zijn bezorgdheid door aan te geven, dat de nep-berichten via social media nadelige gevolgen kunnen hebben binnen de samenleving. 

'Naarmate de verkiezingen naderen zullen er meer van deze excessen plaatsvinden, daarom is het ten strengste verboden om zich voor te doen als een bepaalde instantie zoals een ministerie', stelt de bewindsman aan.

'De procureur-generaal (pg) zal worden ingelicht over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de fake-berichten, zodat de pg onderzoek kan doen instellen naar de identiteit van deze onruststokers en de nodige maatregelen kan treffen.'

Binnen de gemeenschap zijn er heel wat vragen gerezen over de echtheid van de berichtgeving, omdat hiervoor al sprake was bij de viering van het Divali-feest; Hierbij werd niet alleen de handtekening van de minister gekopieerd, maar ook werd er niet voor geschroomd het brievenhoofd na te bootsen. Dit zorgt voor verwarring binnen de samenleving.

De minister doet een beroep op de mensen die zich bezighouden met deze smaakloze grappen, om ermee op te houden. De regering zal het niet hierbij laten, maar zeker nagaan of achterhalen wie de personen zijn en de nodige maatregelen tegen hen treffen.

De gemeenschap wordt op het hart gedrukt om de officiële kanalen te blijven volgen als het gaat om berichtgevingen van de verschillende ministeries of andere departementen van de overheid. De minister noemt het Nationaal Informatie Instituut (NII) het officiële overheidsinformatiekanaal. Noersalim beweert, dat 'de krant' ook een betrouwbare bron van berichtgeving door de overheid is....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten