dinsdag 8 januari 2019

Rustige Fuikdag 2019 Curaçao op twee incidenten na en paar vechtpartijtjes

(Bron screenshot: YouTube)
Eén boot slaat om en veel rook in machinekamer andere boot


Het Antilliaans Dagblad bericht maandag 7 januari 2019, dat Fuikdag 2019 rustig is verlopen op twee incidenten na. Een boot sloeg om, waarbij mensen in het water terechtkwamen, maar die werden al snel geholpen door de kustwacht, aldus Shalick Clement, woordvoerder van de Kustwacht. 

Ook ontstond er op een andere boot veel rook in de machinekamer. Alle mensen werden van boord gehaald en veilig naar een steiger gebracht. Toen de brandweer ging kijken, bleek er niets bijzonders te zijn, waardoor later iedereen weer aan boord kon.


In de loop van de dag deden zich nog een aantal kleine incidenten voor. Zo ontstonden er bijvoorbeeld een paar vechtpartijtjes. Mensen hadden te veel gedronken en deden lastig, zo vertelt Clement. Ook zijn een paar motoren van boten kapotgegaan.

Dit jaar is het aantal mensen en boten ten opzichte van vorig jaar sterk gegroeid, zo laat de Kustwachtwoordvoerder weten. Om hoeveel het exact zou gaan, was gisteren nog niet bekendgemaakt. Veel boten waren van Curaçao en een aantal uit Aruba en Bonaire.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten