dinsdag 8 januari 2019

Plofkraken pinautomaten op Curaçao leiden wellicht tot sluiten aantal geldautomaten door ACU

'We willen wat tijd creëren om samen met collegabanken naar definitieve oplossing te zoeken'


Tijdens een intern overleg wordt het vandaag waarschijnlijk definitief besloten: ACU overweegt om tijdelijk een aantal geldautomaten te sluiten naar aanleiding van de plofkraken waar ATM-machines de afgelopen weken mee te maken kregen. 

'We willen wat tijd creëren om samen met de collegabanken naar een definitieve oplossing te zoeken', zegt voorzitter van de Algemene Spaar- en Kredietcoöperatie (ACU) Angelo Davelaar vandaag, dinsdag 8 januari 2019, in het Antilliaans Dagblad.

'We hebben er allemaal last van, dus het is een goede zaak dat dit als een algemeen probleem wordt beschouwd en dat we dus ook samen naar oplossingen zoeken. Eerst waren er drie geldautomaten van Banco di Caribe die het slachtoffer werden van een kraak, vervolgens die van de MCB Bank in Tera Kòrá en afgelopen weekeinde die van ons, nog wel in Santa Rosa, waar de automaat direct aan de weg ligt. Een doorgaande, drukke weg ook nog eens, dus je verwacht niet dat ze daar toe zullen slaan. Een wat meer afgelegen automaat ligt dan meer voor de hand, zou je zeggen.'

Davelaar stelt, dat het de daders in elk geval bij de automaat van ACU niet is gelukt om al het geld mee te nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten