dinsdag 8 januari 2019

Nederlandse smokkelaar Raymond K. (51) schrijft boek 'De Surinaamse Connectie'

Smokkelaar noemt Suriname schakel in wapen- en drugstransporten

'We vertrekken meteen naar Zanderij, daar staat een vliegtuigje gereed dat ons naar Washabo vliegt' 


De Nederlandse smokkelaar Raymond K. (51) heeft in december 2018 een boek uitgebracht bij NAU Uitgevers te Blaricum, waarin hij Suriname noemt als schakel in wapen- en drugstransporten. In het boek met de titel De Suriname Connectie schrijft Raymond over een avontuurlijke zeiltocht op een 11 meter lang jacht ‘De Esmeralda’ van Tenerife tot een laadpunt voor de Surinaamse kust.

De smokkelaar uit Heemskerk liep tijdens een ander drugstransport tegen de lamp en zit zijn straf momenteel uit in Brazilië. Daar schreef hij het boek over de Surinaamse Connectie; over hoe hij wapens ruilde voor pakken coke in Suriname.

'Baas, ik ben er helemaal klaar voor,' zei Steven in het grote landhuis tegen de charismatische man. Die glimlachte en stopte wat spullen in een lederen reistas. 'We vertrekken meteen naar Zanderij, daar staat een vliegtuigje gereed dat ons naar Washabo vliegt.'
----
De Beechcraft Turboprop steeg op vanuit de Venezolaanse jungle richting Washabo met Eduardo - expert in transporten tussen Colombia, Venezuela en Suriname - aan boord voor een ontmoeting met een mysterieuze man. Het bezoek zou volledig anoniem blijven. 

GENUA: Roger, een van de grootste cocaïne-exporteurs naar de VS, geniet van een vrij leven in Genua. Als onderwereldfiguur heeft hij ook contacten met leiders in Suriname. Levert rebellen wapens en staat bekend om zijn meedogenloos moordcommandoteam.

SPANJE: Ray wordt gebeld door zijn Surinaamse vriend Wilfred. 'Ray, geloof me, dit is de allergrootste man uit mijn land, ze hebben een kapitein nodig'.
Enkele maanden later zegt Ray tegen zijn zeilmaatje: 'Wij zijn er helemaal klaar voor, het is een kwestie van ons boeltje pakken, richting Tenerife vliegen, bevoorraden en dan zijn we onderweg'. Het was heel laat in het jaar, te laat misschien wel en het kon wel eens een onstuimig reisje worden, dacht hij nog.



Met enorm slecht weer, motorpech en op voedselrantsoen wordt aan boord gevreesd voor verlies van de lading en voor schipbreuk. Niet alleen op de Atlantische Oceaan loert het gevaar. In Suriname en in Nederland schijnt men eigen, vooral andere plannen voor de lading te hebben. Een bizarre zoektocht met een ATR 72 op zee volgt. Na de vele versleutelde telefoonberichten over en weer, blijkt dat de connecties liegen en bedriegen. 

Na alweer een bezoek van Surinaamse 'kledingkasten' wordt midden in het tropische Trinidad een radicaal besluit genomen.
'Lekker is dat, moet ik opeens met hun leugens meegaan? Ze kunnen wel van alles wijsmaken maar als ik mee ga liegen ga ik ook mee de afgrond in als het fout gaat. Wat is nog waar en wat is niet waar?'

Raymond K. schreef zijn eerste ultra spannende boek 'Kapitein Coke' over hoe hij als automonteur in Beverwijk een spannender bestaan zocht, diefstallen, in een Zuid-Amerikaanse gevangenis, waar hij na zijn laatste aanhouding in 2015 onder gevaarlijke omstandigheden verblijft. En nog steeds in afwachting is van zijn rechtszaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten