zondag 6 januari 2019

Ruim 1.400 Kilo cocaïne voor haven Antwerpen onderschept in Brazilië en Colombia

Twee grote drugsvangsten, 347 en 760 kilo cocaïne, in Braziliaanse haven van Paranaguá


Rond de jaarwisseling hebben de autoriteiten in Brazilië en Colombia verschillende ladingen cocaïne bestemd voor de haven van Antwerpen onderschept. In totaal werd 1.416 kilo in beslag genomen, zo meldt Crimesite.nl vandaag, zondag 6 januari 2018. 

De cocaïne werd verspreid over vier ladingen onderschept in havens in Brazilië en Colombia.

Al op 28 december 2018 ontdekten de Colombiaanse autoriteiten 110 pakken cocaïne van 126 kilo in een koelcontainer in de haven van Santa Marta. Volgens lokale media probeerde het machtige drugskartel Clan del Golfo de drugs te versturen naar de haven in Antwerpen.

Twee dagen later, op 30 december, zagen douaniers in de Braziliaanse haven van Paranaguá dat de deur van een container openstond. In de container troffen ze acht sporttassen met in totaal 347 kilo coke aan.

In dezelfde havenstad meldden lokale media ook op vrijdag 4 januari een grote drugsvangst. In een container met bevroren kippenvlees met bestemming Antwerpen werd 760 kilo cocaïne onderschept (zie foto bovenaan).

Diezelfde dag meldden ook de Colombiaanse autoriteiten de vangst van een lading voor Antwerpen bestemde cocaïne.

In een container met papier werd 183 kilo coke aangetroffen. Op de blokken cocaïne stonden verschillende logo’s, waaronder maïskolven.→

Geen opmerkingen:

Een reactie posten